Makgregor hoće samo Nurmagomedova!

Irski borac po svaku cenu želi osvetu, neće ni da razmišlja o drugim protivnicima, dok Dagestanac, po svemu sudeći "tvrdi pazar".

Ostali sportovi 16.10.2018 | 15:30
Makgregor hoće samo Nurmagomedova!
Spektakl koji se prošlog vikenda odigrao u Las Vegasu kada je Habib Nurmagomedov fantastičnom predstavom praktično ponizio Konora Makgregora i tako zadržao UFC šampionski pojas u lakoj kategoriji još skreće pažnju javnosti.

Pre svega, zbog potonje tuče zbog koje bi Dagestanac mogao da ostane bez nekoliko stotina hiljada dolara, ali i da "popije" višemesečnu suspenziju. Lavine gluposti koju je iz svojih usta neprekidno izbljuvavao Makgregor, vređavši protivniku, inače veoma konzervativnom muslimanu porodicu, veru i naciju morale su biti osvećene. Iako veliki deo ljudi može da razume ostrašćenost Habiba, mora se priznati da je preterao, ali i da je bukvalista, to jest da nije shvatio da je u pitanju šou.

Ali, što je još interesantinje, iz tog svog neznanja napravio je zapravo veliku stvar, barem marketinški pošto ga je svet sada definitivno primetio, što se možda ne bi dogodilo da je sve ostalo u granicama oktagona. A to znači da je potencijalni revanš pravi rudnik zlata, kako za oba borca, tako i za onog ko ga bude organizovao.

Tu se sada pita Dena Vajt, prvi čovek UFC-a koji će morati mnogo toga da izbalansira ne bi li uopšte bilo prilike da se Dagestanac i Irac ponovo nađu jedan naspram drugog. Pre svega, da smiri Nurmagomedova koji je već pripretio da će napustiti UFC ako zbog tuče nakon borbe bude kažnjen njegov trening partner i jedan od najboljih prijatelja, Zubair Tukugov. Tek tako! Odmah su se javile ponude drugih MMA organizacija, ali za sada sve ostaje na pretnji. Habib jednostavno u ovom slučaju nije u pravu, jer neregistrovani borac nema šta da traži u oktagonu, a kamali da napadne Makgregora, što je ovaj učinio.

I dok Habib, po našem mišljenu "tvrdi pazar kao mlada", čak zove i Flojda Mejvedera mlađeg na "ferku", pošto je sada u igri već daleko ozbiljnija suma od onih dva miliona koliko je trebalo da dobije za borbu, pre nego što mu je oduzela Sportska komisija Nevade dok se za 10-ak dana ne donese konačna odluka.

Sa druge strane, Konor Makgregor ni ne razmišlja o bilo kome drugom osim o Habibu, kome želi da se osveti po svaku cenu.

"On nema nikakvu želju da se bori sa bilo kime osim sa Habibom! Ovaj poraz je probudio vatru u njemu, kao što je to bilo nakon što ga je pobedio Dijaz. Tada je trenirao kao nikad i osvetio se!", tvrdi irčev trener Džon Kavana, koji pritom uzima veliki deo krivice na sebe za poraz njegovog pulena,"Mislim da nam je priprema za borbu protiv Nurmagomedova bila previše oslonjena na defanzivu, a Konor je strašan napadač. Tu smo napravili grešku".

Bilo kako bilo,  revanša će biti i u to više niko ne mora da sumnja. Kada je u igri tako velika lova, nema šta tu da se razmišlja, već se samo čeka da prođe vreme, malo se smire duhovi i da sve legne.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar