Radičević na Đorđevićevom radaru...

Organizator igre Trenta bi mogao da dobije poziv za mečeve kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kini 2019. godine.

Košarka 17.10.2018 | 13:15
Radičević na Đorđevićevom radaru...
Ako postoji neko pitanje u srpskoj košarci koje tinja, guši i muči mnoge ljubitelje ove igre onda je to pitanje plejmejkera. Čuli ste verovatno pitanje - šta posle Miloša Teodosića?

I dok je još Teo u situaciji da igra u NBA ligi i da ćemo ga, ako sve bude kako treba, gledati i u Kini na Svetskom prvenstva (ako se plasiramo), ostaje to pitanje - šta posle toga? To je pitanje na koje možda možemo da dobijemo odgovor još tokom kvalifikacija za Mundobasket. Mada, odgovor se i dalje ne nazire.

Srbiji slede nova dva meča u pomenutim kvalifikacijama - gostovanje Izraelu 30. novembra, a onda i Grčka U Beogradu 2. decembra. I eto, već sada možemo da postavimo pitanje, ko će biti organizator igre na tim utakmicama?

Ta pozicija “jedan” je problematična.

Vasilije Micić igra za evroligaša Anadolu Efes i neće moći da se odazove, Stefan Jović je u Bajernu. Dakle, možemo da računamo na Iliju Đokovića i Stefana Pena. S tim što treba reći da postoji šansa da bi Jović mogao da dobije šansu da zaigra sticajem okolnosti. Naime, Bajern 29. novembra gostuje Makabiju u Tel Avivu, pa postoji šansa da Jović (i Lučić) dobije šansu da ostane dan duže i odigra meč za Srbiju protiv Izraela. Videćemo da li će to moći da se sprovede u praksi. Inače, na tu ideju se došlo na inicijativu igrača iz Bajerna. Uz sve navedene igrače i Aleksa Avramović može da odigra na kecu.

Ipak, novost je da postoji šansa da i Nikola Radičević dobije šansu. Naime selektor Srbije Aleksandar Đorđević je, pored košarkaša Partizana, gledao i Radičevića na meču protiv crno-belih u Italiji.

Zato smo pozvali Radičevića da to proverimo i da ga pitamo o utiscima. Šta mu je rekao Sale Đorđević?

"Generalno ne obraćam previše pažnju ko je na tribinama. Nisam imao pojma da je selektor Đorđević došao na utakmicu. Davao sam izjave posle utakmice, kad vidim neko mi maše sa tribina. I okrenem se - ono ni manje ni više nego - Sale. Popričali smo koliko smo stigli, dao mi je savete koji mi mnogo znače, znamo kakav je košarkaš bio. Rekao mi je da sam ´tu, da me prate i da me imaju u vidu i na oku. I da ćemo biti u kontaktu", kaže Radičević za MOZZART Sport.

Ipak, Radičeviću najviše od svega znače dragoceni saveti koje je dobio od Đorđevića tom prilikom.

"Ti košarkaški saveti od njega su mi mnogo značajni. Rekao mi je na čemu treba da radim, šta treba da popravim, a šta da istaknem u igri. Mnogo mi znači što je Đorđević bio na toj utakmici. Kada bude bilo vreme oni će doneti konačnu odluku ko će igrati. Prate nas sve, gledaju sve kandidate, rade svoj posao vrhunski", kaže Radičević za naš sajt.

Radičević u Crvenoj zvezdi nije prošao kako je želeo. Imao je trogodišnji ugovor, ali se ispostavilo da je mnogo ranije otišao iz tima. Kasnije je igrao za Gran Kanariju, pričalo se i da je Unikaha zainteresovana, ali je na kraju sezone, letos, Radičević otišao u Trento.

Kaže da se dobro snašao, da za sada trener ispunjava ono što mu je obećao tokom dolaska i da mu je, kao i svakom igraču, najvažnije da igra i da se razvija. U svemu mu pomaže i Nikola Jovanović, saigrač iz Crvene zvezde, a sada igraju zajedno i u Trentu. I žive stan do stana.

Svakako - Radičević je opcija za Orlove na delikatnoj poziciji plejmejkera za naredne utakmice u kvalifikacijama za Mundobasket. Tome svedoči i poseta i saveti Aleksandra Đorđevića.

Izvor: mozzartsport

Foto: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar