Pavićević: Mečevi sa Partizanom kao jaje jajetu!

Strateg Mornara istakao da je igra iz prvog poluvremena ono čemu teži i da je za nju najvažnije samopouzdanje igrača.

Košarka 15.10.2018 | 10:15
Pavićević: Mečevi sa Partizanom kao jaje jajetu!
Mihajlo Pavićević i ekipa Mornara prošle sezone su sprečili Partizan da se plasira u plej-of ABA lige, a i sada su crno-beli u početnoj fazi sezone izgubili dramatičnu završnicu u Baru - 97:94.

Partizan je pre dvadesetak dana deklasirao ovog protivnika na ABA Superkupu u Laktašima, ali je Mornar u nedelju izgledao znatno bolje i spremnije...

"Moram da budem presrećan. Sjajno smo odigrali prvo poluvreme i to je igra koju pokušavamo da sprovedemo! Kada nam ona proradi, teško nas je zaustaviti", istakao je Pavićević, dodavši da se "zbog ovakvih utakmica igra košarka".

"Partizan je u nastavku bio mnogo agresivniji, kažnjavao je svaku našu grešku. Mi smo dugo odolevali, ali je meč ušao u neizvesnu završnicu i odlučivao je poslednji šut Pejdža. Sve naše utakmice s Partizanom u ABA ligi liče kao jaje jajetu".

On je naglasio da klub ovu pobedu posvećuje Peru Pavićeviću, preminulom bratu od strica Mornarovog stručnog tandema, koji čine Mihajlo i Đorđije Pavićević.

"Za nas je zbog njegove iznenadne smrti ovo bilo jako teška utakmica. Mentalno je trebalo da se posebno pripremimo za nju, pre svega mi na klupi. Igrači su bili spremni i od sveg srca im se zahvaljujem na ove dve pobede koje su nam podarili, u za nas teškim trenucima", osvrnuo se Pavićević i na uspešno gostovanje u Torinu, u okviru Evrokupa.

Govoreći dalje o utakmici, priznao je da su igrači Mornara uglavnom imali utisak da igraju na gostujućem terenu. 

"Dobro znamo koliko Partizan ima navijača svugde, pa i u našem gradu. Upravo iz tog razloga ovaj trijumf dodatno dobija na težini. Slavili smo protiv ekipe koja je u velikom naponu i koja je ovde došla sa velikim ambicijama. To našu pobedu čini još većom".

Upitan koliko će za buduće partije Mornara značiti uspesi protiv kvalitetnih rivala kakvi su Torino i Partizan, Pavićević je odgovorio konstatacijom da je upravo to najveća dobit iz poslednja dva meča.

"Za ovu vrstu igre koju mi forsiramo, samopouzdanje je najvažnije. Vranješ je starosedelac i videli ste ga, on ne staje. Amerikancima treba još malo vremena da se priviknu. Nemamo ga mnogo, ali ova pobeda je stigla u pravom trenutku. U sredu nam stiže još jedna izuzetno teška utakmica, protiv Unikahe. Probaćemo da ponovimo dobru igru".

Na kraju razgovora sa novinarima, trener Mornara pomenuo je zanimljiv detalj sa poluvremena.

"Na poluvremenu nas je posetio Žarko Paspalj. Bilo je izuzetno lepo videti ga u 'Topolici', rekao nam je da je prvi put ovde i da je oduševljen. Citiraću ga - 'Radite nešto što niko ne radi'. Nije mislio samo na Đoka i mene, već na čitav klub. Pravimo atmosferu u Baru da je ovde lepo svakom", zaključio je Pavićević.



Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar