Čanak: Pamet nije ispratila energiju...

Trener Partizana ocenio je da je porazu od Mornara, pored šuterskog nadahnuća domaćih igrača, doprinela i dekoncentracija njegovih izabranika.

Košarka 15.10.2018 | 09:45
Čanak: Pamet nije ispratila energiju...
Nenad Čanak čestitao je Mornaru na pobedi u jednom od derbija 3. kola ABA lige - 97:94.

Partizan je u Bar došao kao jedan od lidera takmičenja sa skorom 2-0, ali je njegov pokušaj povratka u meč, nakon "minus 18" u 17. minutu, zaustavio Nemanja Vranješ serijom ubačenih trojki i slobodnih bacanja.

Čanak je ocenio da su u prvom poluvremenu Partizanu mnogo štete naneli Mornarovi šuteri, kao i Uroš Luković, za čije blokade su crno-beli bili pripremljeni, ali na terenu ipak nisu uspeli da se izbore sa prisustvom gorostasnog centra.

"U drugom delu meča je potrošeno mnogo energije za preokret. Nismo odustali do poslednjeg momenta, ali u nekim situacijama pamet nije propratila tu energiju. Imali smo dve-tri prodate lopte u čistim napadima, skinute su neke lopte sa našeg obruča i kada se na to nadoveže Mornar koji je šutirao izvanredno, pogotovo Vranješ - ne zna se koja mu je trojka bila teža od koje - jednostavno nismo mogli da izbegnemo poraz".

Partizan je nekoliko puta prilazio na poen ili dva zaostatka, ali nijednom nije izjednačio, niti preuzeo vođstvo.

"U penal završnici je lopta stalno išla na Vranješa. Hteli smo da ide u ruke nekog drugog igrača, ali on je svaki put uspeo da je primi. Pogodio je sva slobodna bacanja i to je to".

Crno-belima u sredu predstoji gostovanje Valensiji, u trećem kolu Evrokupa, pa u subotu duel sa Krkom u Novom Mestu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar