Ministri sutra o sankcijama Rusiji

Ministri spoljnih poslova EU sutra će usvojiti nove sankcije protiv Rusije zbog navodnog korišćenja hemijskog oružja, rekao je danas predsjedavajući Komiteta za spoljne poslove Gornjeg doma ruskog parlamenta Konstantin Kosačev.  

Svijet 14.10.2018 | 17:43
Ministri sutra o sankcijama Rusiji
– Skoro je sigurno da će ministri spoljnih poslova EU sutra u Luksemburgu zvanično potvrditi nove sankcije protiv Rusije – istakao je Kosačev.

On smatra da Zapad sankcijama želi da postigne tri cilja – prvo da pokaže da su upravu, jer bi sankcije zbog navodnog korišćenja hemijskog oružja pokazale da je to tačno.

– Drugo, da se sve optužbe protiv Zapada odbacuju, jer su oni ti koji nameću sankcije, te se stoga na njih ne može ni sumnjati – objašnjava Kosačev.

On dodaje da je treći cilj taj da Zapad obezbijedi pravo da istražuje, tuži i kažnjava svaku zemlju u skladu sa svojim odlukama, a da pritom ne dozvoli drugoj strani da se upozna sa slučajem i potom iskoristi svoje ekonomske prednosti da utiče na tržišta i strana tijela. 

Britanski Forin ofis danas je saopštio da će ministri spoljnih poslova EU sutra na sastanku u Luksemburgu odobriti nove sankcije protiv pojedinaca i pravnih entiteta koji su navodno odgovorni za upotrebu i širenje hemijskog oružja.  Nešto ranije je višerangirani zvaničnik iz Evropskog savjeta izjavio u Briselu da nije poznato kada će i protiv koga biti uvedene sankcije u sklopu novih regulativa sa kojim su se 26. septembra saglasili predstavnici članica EU.

Na dnevnom redu naći će se aktuelno stanje u međunarodnim odnosima, uključujući i rezultate 73. Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, navodi ANA.

Ministri će razgovarati i o referendumu koji je nedavno održan u Makedoniji, kao i o izborima u Bosni i Hercegovini koji su održani 7. oktobra.

Na dnevnom redu naći će se i migracije i stanje u Libiji.

Izvor: Srna

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Горан

15.10.2018 05:55

У чему је проблем, циљ је распарчати Русију и домоћи се природних ресурса. Тако су Србе сатанизовали и са муслиманима и хрватима, скоро па уништили.

ODGOVORITE