Kolinda ''tješila'': Imate livadu...

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović prošle nedjelje je "izmjestila" svoju kancelariju u Brodsko-posavsku županiju gdje je posjetila više gradova i opština: Slavonski Brod, Staru i Novu Gradišku, Okučane, Sikirevce, piše index. hr.

Region 14.10.2018 | 15:41
Kolinda ''tješila'': Imate livadu...
Upravo ju je tamo dočekalo, kako su napisali na Facebook stranici Radio Slavonija, veliko iznenađenje. Naime, ispred škole su je velikim aplauzom dočekali učenici. Nakon pljeskanja, Kolinda se slikala s njima, a onda su kratko i porazgovarali.

"Je l' vam dobro u školi?", pitala je predsjednica učenike.

"Daaaa", odgovorili su uglas.

Dok se još nisu ni utišali, gospođa koja je s njima dočekala Kolindu, vjerovatno direktorka škole, pitala ih je: “A šta nam nedostaje?”

"Dvorana", opet su rekli svi učenici.

Kolinda se osvrnula oko sebe i učenicima odgovorila:

"Zato imate livadu."

Direktorka je poslije nekoliko sekundi ćutanja ipak prozborila:

"Da, veliku livadu."

Ona i Kolinda su pred djecom još vrlo kratko popričale, a onda je Grabar Kitarović otišla dok su joj djeca veselo mahala.

Ovo su neke od reakcija na Kolindinu poruku djeci da umjesto školske dvoranu imaju livadu:

"Pazi sramotnog odgovora u 21. vijeku, imate livadu... livade su bile popularne kad je moj tata išao u školu... "Treba kravu nasred livade da pase", "Da čovjek ne povjeruje, glavno da je ona sebi lijepa i pametna", "Ovcama treba livada, a djeci dvorana", "Kolinda kaže ja bih jela lososa, kuvar jedi inćune".

Izvor: Index.hr

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

opaa

14.10.2018 15:24

Dobro im je i rekla bas slikovito.Ovce i jesu za livaade da pasu travu a neka mame i tate glasaju za HDZ. Zato imaju livadu, jednu kravu presednicu od koje dobiju i puno jogurta.Mudra im je presednica ali i jadna.. Djeca će dvoranu dobiti kad tad ali ona pamet nikada.

ODGOVORITE
Name

Mađar

14.10.2018 15:55

Šta će joj pamet? Dogurala je najvišlje što se može.

Name

Doris.

14.10.2018 21:57

Baš Tako.

Name

Austria

15.10.2018 08:06

Nista cudno kad podzete od jesenica do dzevdzelije recite slobodno koja i ucemu je bolja republika od koje sve su u istom toru industrija nula zivotni dtandardi nula tako stasu dobili od raspada jugislavije bijedu i prosijacki stap i sami lopovi i pljackasi kad vidite covjeka sa kravatom slobodno ga treba gadzat izmetom jer ja javno jebem gospodina u kravati i anjcugu takvi su nas i doveli do ovoga samo je jedan gospodin i to na nebu a zemaljska govna me neinteresuju

ODGOVORITE