Feldin: Zvezda mi je dugovala nekoliko plata...

A i kasno odlučila da me ne zadrži! "Srećan sam sa odlaskom u Hapoel, ali želeo sam da igram Evroligu", rekao je prošlogodišnji bek crveno-belih.  Feldin o Zvezdi: Nisu me želeli, dugovali mi nekoliko plata. . . ! Džejms Feldin, bivši košarkaš Crvene zvezde, otvorio je dušu za pričajući o razlozima odlaska iz šampiona Srbije.

Košarka 15.10.2018 | 14:30
Feldin: Zvezda mi je dugovala nekoliko plata...
Džejms Feldin je prošlog leta stigao u Crvenu zvezdu iz Panatinaikosa, došao je kao veliko ime, ali utisak je da nije pružio baš igre kakve su se očekivale. On je imao opciju u ugovoru da produži saradnju sa Zvezdom, ali to se tokom ovog leta nije dogodilo.

Džejms Feldin je stigao u Hapoel iz Jerusalima, a sada je dao intervju za Talkbasket.com u kom je pričao o uslovima pri odlasku iz crveno-belih.

Kaže, bilo je to teško leto za njega.

Reprezentativac Dominikanske Republike je u razgovoru za "TalkBasket.net" pričao o Zvezdi, ali o tome kako se prilagodio na život u svojoj novoj ekipi Hapoelu iz Jerusalima.

Feldin je proveo godinu dana u Beogradu i sa Zvezdom osvojio titulu šampiona Srbije, ali nije uspeo da ostvari glavni cilj – plasman u Evroligu. 

"Ovo leto je bilo dugo i teško za mene. Imao sam opciju da ostanem u Beogradu, ali ekipa se nije plasirala u Evroligu i nisu mogli da se odluče da li me žele ili ne. Bilo je tu problema i sa novcem jer su mi dugovali plate u vrednosti od nekoliko meseci. Bilo je tu dosta toga... Na kraju su odlučili da me ne žele i to su uradili tek 5. avgusta, kada je bilo prekasno da nađem angažman u nekoj evroligaškoj ekipi", rekao je razočarani Feldin. 

Bivši igrač Zvezde i Panatinaikosa ističe da je želeo da igra u Evroligi, ali i da je bez mnogo razmišljanja prihvatio poziv Hapoela koji se takmiči u FIBA Ligi šampiona. 

"Hapoel je me pozvao dan nakon što sam otpušten, ja sam se raspitao oko te ekipe i moj najbolji drug (Edgar Sosa) mi je rekao da prihvatim bez razmišljanja. Bio sam frustriran jer sam želeo da igram Evroligu, ali svi su mi rekli da je igrati u Jerusalimu najbolja stvar, pored Evrolige. Srećan sam zbog svoje odluke jer sada živim i igram u svetom mestu kao što je Jerusalim", dodao je Feldin. 

Feldin je dao svoje mišljenje o očekivajima u Evroligi ove sezone. 

"Nadam se da će Panatinaikos osvojiti, to je sve. Želim da odu na Fajnal for i pobede. Pošto se više ne takmičim (u Evroligi), ne zanima me previše", jasan je dominikanski bek.

Feldin je u karijeri igrao za Breogan, Fuenlabradu, Kanut, Vakeros de Bajamon, Panatinaikos, Crvenu zvezd u i sada je u Hapoelu iz Jerusalima.

Sa Crvenom zvezdom je osvojio titulu prvaka Srbije, a u riznici ima i šampionat Grčke, kao i dva kupa te zemlje.

Izvor: mozzartsport/B92

Foto: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar