Partizanu slijede sve teži ispiti - prvi je u Baru!

Crno-beli gostuju šampionu Crne Gore u trećem kolu regionalnog takmičenja.

Košarka 14.10.2018 | 14:45
Partizanu slijede sve teži ispiti - prvi je u Baru!
Dolazi vreme za revanš. Košarkaši Partizana gostuju u Baru kod Mornara utakmici trećeg kola Jadranske lige (17h), a to će biti dobra prilika za crno-bele da se revanširaju šampionu Crne Gore za poraze od prošle sezone koji su ih direktno koštali plasmana u plej-of regionalnog takmičenja. Doduše, već na Superkupu u Laktašima, koji je bio uvertira za novu sezonu, beogradski klub je pobedio Barane, ali ovaj prvenstveni meč ipak ima veći značaj.

U prva dva kola Partizan je zabeležio pobede protiv direktnih rivala u borbi za plej-of, Cedevite i Olimpije. Treći trijumf na startu sezone zadržao bi Partizan u samom vrhu i potvrdio opravdanost velikih ambicija u narednom periodu. Ozbiljan vetar u leđa crno-belima je dala i pobeda nad ruskim Zenitom početkom nedelju u Evrokupu. Tada su Rade Zagorac i Džok Lendejl bili najzaslužniji za preokret i trijumf.  Upravo je Zagorac na prethodnim utakmicama potvrdio da izrasta u pravog vođu ekipe i da dolazak u Partizan, barem iz trenutne perspektive, predstavlja pun pogodak.

Mornar je loše počeo sezonu, tokom leta je bilo mnogo tumbanja u ekipi, a otišao je najbolji igrač Derek Nidam. Barani su u prve tri utakmice, dve na Jadranu i jednoj u Evrokupu, doživeli poraze, ali su u sredu napravili veliko iznenađenje i u gostima pobedili Torino u drugom kolu Evrokupa. Upravo taj rezultat morao bi da upali alarm u redovima crno-belih kako ne bi ušli u utakmicu po sistemu „lako ćemo“.

„Idemo na pobedu. Verujem da će biti puna halu Grobara i očekujem od Novice Veličkovića da zaigra“,rekao je Vanja Marinković uoči utakmice.

Protiv Zenita kapiten Beograđana Veličković nije igrao, a svi ostali su bili na raspolaganju. Ipak, iako se još nije u potpunosti oporavio od povrede leđa, iskusni krilni centar mogao bi da zaigra u Baru.

Trener Mornara Mihailo Pavićević kaže da optimizam uoči duela sa crno-belima bazira upravo na pobedi u Italiji.

"Partizan je renovirao ekipu, startovao je jako dobro, ima velikih ambicija ove godine. Na toj igri iz Torina mi treba da gradimo optimizam , pogotovo u ABA ligi. Biće to interesantan duel, bez kalkulacija, jer obe ekipe idu na pobjedu. Nemamo izbora, moramo da branimo svoj teren", rekao je trener Barana Mihailo Pavićević.

Inače, ova utakmica predstavljaće za Partizan početak mini serije gostovanja, jer nakon Bara, crno-beli u sredu gostuju kod Valensije u Evrokupu, odnosno u subotu idu u Novo Mesto na duel sa Krkom u Jadranskoj ligi.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar