"Bobi smiješan? A on kao Abdul-Džabar..."

Pljušte pohvale na račun srpskog centra - pa i od saigrača koji mu je direktna konkurencija za mesto u timu. . .

Košarka 15.10.2018 | 12:30
"Bobi smiješan? A on kao Abdul-Džabar..."
Sjajnu predsezonu sa Klipersima imao je Boban Marjanović, ali navikli smo već da takve stvari često ne znače i da će dobiti pravu šansu u toku takmičarskih utakmica...

Tako je bilo tokom prethodne tri sezone u NBA tokom kojih je Bobi igrao za San Antonio, Detroit i naposletku za Los Anđeles Kliperse, ali pohvale koje stižu od saigrača, novinara i trenera govore da bi ovoga puta mogao da dobije veću ulogu.

Tokom priprema je na terenu provodio nešto više od osam minuta na parketu - i za to vreme je imao neverovatne brojke: u proseku 10,5 poena po meču, 5,2 skokova i 1,2 bloka!

Takozvane "napredne statistike" govore da bi Marjanović imao "monstruozne brojke" kada bi na terenu provodio projektovanih 36 minuta (41,4 poena, 22,8 skokova i 4,1 blok), a toga je svestan i njegov "rival" za mesto petice Marćin Gortat.

"Boban je nezaustavljiv! Iskreno, iznenađen sam koliko dobro barata loptom s obzirom na njegovu visinu, mnogo je pametan sa loptom.... Ljudi često za njega misle da je pomalo smešan, ali nije ništa zabavno u tome kada izađe na teren i morate da ga čuvate. Ništa vam onda više nije smešno!", podvukao je Gortat.

Iskusni Poljak koji je ovog leta stigao iz Vašingtona u razmeni za Ostina Dejvisa trebalo bi da bude starter ispred Montrezla Herela i Bobana Marjanovića.

"Morate da budete potpuno fokusirani na njega jer će vam dati 12 ili 20 poena za osam minuta, a to je upravo uradio na pripremama", kazao je Gortat i dao zanimljivo poređenje koje će sigurno imati odjeka u javnosti:

"Svaki meč je ulazio po osam minuta i beležio dabl-dabl. Pobogu, to je bolje od Karima Abdul-Džabara!".

Ipak, treneri sa kojima je do sada Marjanović radio u NBA zamerali su mu najviše način na koji igra odbranu i sada već čuvena "lateralna kretanja" i brzinu s kojom naš centar ima problema zbog visine od 222 centimetra.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar