Dačić: Kosovo više nije "čedo"

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić kaže da ne zna da li je tačna informacija da su SAD prekinule kontakt sa ministrom odbrane Kosova i navodi da je o tome saznao iz medija, ali podseća da američka administracija ne gleda više na Kosovo kao na "svoje čedo" već pokušava da bude objektivna.

Srbija 14.10.2018 | 13:33
Dačić: Kosovo više nije "čedo"
"Mislim da je to dobro. Generalno, kosovska spoljna i unutrasnja politika su u velikoj defanzivi. Oni više nisu čedo Zapada već problem. Oni su prepreka za mirno rešavanje na KiM", rekao je Dačić novinarima.

Kaže da je, s druge strane, pozicija Srbije sve jača.

"Ljudi imaju razumevanja za naše argumente. Nastavljamo politiku povlačenja priznanja (nezavisnosti Kosova)", rekao je Dačić.

Dačić je ocijenio, komentarišući jučerašnji protest u Vukovaru, da je očigledno da u Hrvatskoj postoji pritisak i velika ekspanzija desničarskih stranaka i dodao da se to prelama na srpsko-hrvatske odnose.

U Vukovaru je juče održan protest zbog neprocesuiranja ratnih zločina na kojem je zatraženo od predstavnika vlasti da uslove ulazak Srbije u EU, a Dačić primjećuje i da se tamo istovremeno održava i promocija knjige o Maksu Luburiću (upravniku logora Jasenovac).

"Zamislite Nemačku u kojoj bi se odvijale promocije knjige o upravniku Aušvica ili nekih drugih logora ili u Austriji o Mauthauzenu.

Očigledno je da postoji veliki pritisak i ekspanzija desničarskih stranaka u Hrvatskoj i naravno da se to uvek prelama na srpsko-hrvatske odnose. Time se nastavlja antisrpska histerija koja postoji", rekao je Dačić novinarima u sjedištu SPS gdje je održana sjednica Glavnog odbora stranke.

(Tanjug) 

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

tt

14.10.2018 11:42

A sta je bilo u Vukovaru?

ODGOVORITE
Name

re tt

14.10.2018 11:47

Mislis li na skidanje table sa cirilicom.

Name

pero

14.10.2018 12:19

Ovaj čovjek je lud ¸100%Zar on i mnogi u Srbiji misle da če danas -sutra kročiti na Kosovo plicija i vojska Srbije bez rata sa Kosovom i Albanijom ???????On i ovakvi če tada sa porodicama zbrisati za majčicu Rusiju a raja nek se j..... sa šiptarima.

ODGOVORITE
Name

Радојица

14.10.2018 12:43

Перхане, до јуче су Бошњаци били аухтони етнос Босне а можда већ од сутра ако се објелодане чиненице могло би и врапцима на гранами бити јасно да етнос који је на свом националном конгресу 1993 године установио своје национално име Бошњаци нема нити једну једину изворну и ориганалну босанску етничку особину.

Name

Mirko

14.10.2018 12:55

E Pero crni Pero...ako si uopšte i Pero...mora da si Mustafa

Name

Vuk

14.10.2018 13:14

Dobro kažeš lud je i bezobrazan, zna da od toga nema ništa ali filuje ove mentole tipa Radojice.Neka oba kažu kada je to i koga Amerika pustila niz vodu.To pogotovo važi za teritorije koje je vojnom silom preuzela kao Kosovo ,a koje su sada pod direktnom njihovom upravom ili pod upravom odgovarajućih marionetskih režoma.Nikada , a obzirom na ekonomsku i vojnu snagu neće ni ubuduće.

Name

UpsideDown

14.10.2018 14:47

Znamo šta je Kosovo bilo prije samo 20 godina, znamo gdje su bili Kina i Rusija, na koljenima a Ameri jedni i jedini, mnogo se toga promijenilo. Vidjet ćemo ko dobija ma duge staze.

Name

Re

14.10.2018 15:53

Ovaj je za svo vrijeme na političkoj sceni uradio: Ništa! Osim prosipanja iz šuplje u prazno .. Nema ni jedno ili jedan projekat koji bi se moglo reci da je od njega osim ovog trla baba dlan ..

ODGOVORITE
Name

Marija

14.10.2018 17:21

Dacic je dobar politicar .