ABA: Mega i FMP tukli Cedevitu i Cibonu!

Cibona zakuvala u Železniku, "panteri" izdržali! Imao je tim iz Železnika prednost i od 15 poena razlike u poslednjoj deonici, na dva minuta do kraja pristojih devet koraka odstojanja, ali je Cibona "zakuvala" i meč produžila za pet minuta. FMP izdržao! Savršen start Mege - "pala" i Cedevita u Zagrebu! Velika pobeda izabranika Dejana Milojevića u prestonici Hrvatske kojom se potvrđuje da bi ova sezona za Megu mogla da bude naročito uspešna.

Košarka 14.10.2018 | 13:00
ABA: Mega i FMP tukli Cedevitu i Cibonu!
Vraćala se Cibona više puta u život u Železniku, ali je poražena!

Košarkaši FMP-a upisali su protiv hrvatskog predstavnika drugu pobedu u ovogodišnjoj ABA Ligi pre svega zahvaljujući odličnoj igri trija Dragan Apić, Marko Jeremić i Matic Rebec (73% svih poena tima), ali umalo su od gotovog napravili veresiju...

Vodio je domaći tim ubedljivo na startu poslednje deonice (+15), imao na dva minuta do kraja lepo odstojanje od devet poena prednosti, ali su Uljarević i Markota "zakuvali".

Pogodili su po trojku, dočekali brzopletost "pantera" i bolje se snašli "u frci", a nakon promašaja Rebeca za tri poena - Slovenac je napravio faul na Uljareviću u kontri, a on sa "penala" na tri sekunde do kraja doneo izjednačenje i produžetak.

Ipak, ostali su dovoljni mirni igrači Vladimira Jovanovića za dodatnih pet minuta i uspeli da slave protiv "probuđene" Cibone - koja je izgubila i treći put ove sezone.

FMP - CIBONA 93:88 (24:22, 20:19, 18:10, 17:28, 14:9)

"Titulu" najefikasnijeg igrača utakmice podelili su Apić i Jeremić sa po 25 poena, a potonji se naročito istakao u šutu za tri poena pošto je ubacio šest trojki iz 12 pokušaja. 

U prethodna dva meča u ABA Ligi - dao je tek tri.

Njih dvojicu je odlično pratio Matic Rebec sa 18 poena, 10 asistencija i 7 asistencija, dok je veliki doprinos u produžetku dao i Aleksandar Bursać (13 poena, 6 skokova) uz pogođenu ključnu trojku kojom je "ubijena" Cibona.

Goste je predvodio Gilbert sa 17 poena (3/5 za tri), dok su dobru partiju pružili i Markota (12) i Uljarević (11).  Ako ne računamo košgeterski učinak - solidnu partiju pružio je i Bilinovac sa 4 poena, 7 skokova i 10 asistencija.

U narednom kolu FMP gostuje Budućnosti, dok Cibona igra kod kuće s Cedevitom.



Savršen start Mege - "pala" i Cedevita u Zagrebu! Velika pobeda izabranika Dejana Milojevića u prestonici Hrvatske kojom se potvrđuje da bi ova sezona za Megu mogla da bude naročito uspešna.

Tri od tri za srpske klubove ove subote u ABA Ligi!

Crvena zvezda mts je dobro "otvorila" dan trijumfom nad Krkom (80:66), FMP je bio uspešniji od Cibone posle produžetka (93:88), dok je savršen dan predstavnika naše zemlje na Jadranu upotpunio trijumf Mege usred Zagreba - protiv favorizovane Cedevite.

Tim Dejana Milojevića odigrao je veoma zrelo i matirao je šampiona Hrvatske u "Draženovom domu" za idealan start nove sezone!

Ovo je bila treća pobeda Mege u isto toliko mečeva, pa ostaje "kolider" na tabeli Jadrana izjednačena s Crvenom zvezdom koja ima identičan učinak, a videćemo da li će im se pridružiti i neporaženi Partizan koji u nedelju igra s Mornarom (17.00, TV Arena Sport 1).

Za novu brigu Sita Alonsa i osmeh na licu Dejana Milojevića:

CEDEVITA - MEGA 86:95 (23:27, 24:20, 21:26, 18:22)

Mega je zasluženo slavila pošto je vodila u većem delu utakmice, zapravo Cedevita je prednost imala samo u prvoj četvrtini i na kratko u trećoj deonici, a predstavnik Hrvatske će debelo žaliti i zbog očajne realizacije slobodnih bacanja...

Nestvarno zvuči podatak da su domaći promašili 18 "penala" (15/33), dok je tek nešto bolja bila ekipa Mege (19/32), a ključnu ulogu u drugom poluvremenu odigrao je Ognjen Čarapić.

U poslednjoj četvrtini pogodio je trojku kojom je "odbio nalet" Cedevite (76:70), da bi nakon pogotka Kostje Mušidija za prvo dvocifreno vođstvo (87:76) u potpunosti preuzeo odgovornost i završio veliki broj napada - poenima iz igre i sa slobodnih bacanja.

Čarapić je meč završio sa 17 poena i 4 asistencije, pratio ga je Bitadze sa dabl-dabl učinkom 16 poena i 13 skokova, dok se na vreme "probudio" i Kostja Mušidi (12).

U "internacionalnom" sastavu Cedevite, koji se još uvek traži, Kobs je imao 16 poena i 7 asistencija, dok su dvocifreni bili i Bel (15), Kuk (14), Benite (11), Stipanović (10) i Agilar (10). Ali ni to im nije bilo dovoljno za drugu pobedu ove sezone...



ABA LIGA 3. KOLO:

Crvena zvezda - Krka 80:66
FMP - Cibona 93:88
Cedevita - Mega Bemaks 86:95

nedelja

Mornar - Partizan (17.00, TV Arena Sport 1)
Igokea - Budućnost (19.00, TV Arena Sport 1)
Olimpija - Zadar (21.00, TV Arena Sport 3)

TABELA: Zvezda 3-0, Mega 3-0, FMP 2-1,  Partizan 2-0, Krka 1-2, Cedevita 1-2, Olimpija 1-1, Budućnost 1-1, Igokea 1-1, Cibona 0-3, Zadar 0-2, Mornar 0-2

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar