Video: "Dobro" i "solidno" za Dušana Ristića!

Nije hteo mnogo da hvali svog centra Milan Tomić posle trijumfa nad Krkom, kako to obično biva kod trenera - verovatno iz pedagoških razloga.

Košarka 14.10.2018 | 10:30
Video: "Dobro" i "solidno" za Dušana Ristića!
Milan Tomić može da bude zadovoljan novom pobedom svojih košarkaša.

Crvena zvezda je upisala i osmu pobedu od početka sezone - u isto toliko utakmica - pa je u hali "Aleksandar Nikolić" bez većih problema izašla na kraj s Krkom i ostvarila još jedan trijumf dvocifrenom razlikom (80:66).

Uz čestitke igračima na pobedi, Tomić nije ulazio u dublju analizu.

"Odigrali smo utakmicu s velikom rotacijom, s 12 igrača, tako da su svi imali minutažu i dali su doprinos u pobedi. Sada se okrećemo narednoj utakmici protiv Andore", saopštio je kratko trener Zvezde na konferenciji za medije.

Dušan Ristić je odlično iskoristio minutažu koju je dobio usled problema s faulovima Maika Cirbesa i s deset poena i šest skokova, u trećoj i četvrtoj deonici meča protiv Krke, dao veliki doprinos u pobedi Crvene zvezde.

Bila je to njegova najbolja partija u dresu crveno-belih ove sezone, uz onu "premijernu" protiv Olimpije u četvrtfinalu Superkupa...

Na pitanje da prokomentariše nastup nekadašnjeg studenta Arizone - Milan Tomić je ovoga puta odlučio da bude "škrt" na rečima, pa je uz osmeh na licu kazao samo:

"Odigrao je dobro!".

Novinari su hteli da izvuku "još nešto" od novog trenera crveno-belih koji je na startu svoje samostalne karijere vezao osam pobeda u isto toliko utakmica, ali se Tomić "nije dao" i ovoga puta nije želeo posebno da hvali svoje igrače, verovatno iz pedagoških razloga.

"Odigrao je solidno!", dodao je Tomić dok je gledao u statistiku.

Gostujući trener Simon Petrov je kazao da je Crvena zvezda bila bolja i da je zasluženo slavila u hali "Aleksandar Nikolić", ali da iz ovog duela nose ipak pozitivno iskustvo.

"Pokazali smo sami sebi da možemo igrati s ovakvim suparnikom, ali trenutno su najbolja ekipa u ABA Ligi. Mislim da smo nešto dobro odradili, ako ništa drugo - mladi su nešto naučili iz ovoga. Naša prva ambicija je da opstanemo u ABA ligi", kazao je Petrov i potom kazao zbog čega misli da je Zvezda u ovom trenutku lider regionalnog šampionata.

"Mislim da igraju kao ekipa, pametno, neću sad ni da spominjem vrhunske igrače... Deluju već u ranoj fazi sezone kao ekipa i zato su dominantni".



Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar