Bobijeve nestvarne brojke!

Bobi najdominatniji košarkaš u predsezoni.  Boban Marjanović, košarkaš Los Anđeles Klipersa, najdominatniji je igrač završene predsezone u NBA.

Košarka 14.10.2018 | 22:50
Bobijeve nestvarne brojke!
Utakmicama u noći između petka i subote završeni su pripremni mečevi, a srpski centar obeležio je ovaj period u najjačoj ligi na svetu.

Kao i uvek Marjanović je iskoristi osvaku šansu koju mu je trener Dok Rivers dao, a analitičar američkog portala "Bleacher report" Endi Bejli podelio je zanimljive informacije.

Bejli se dosta bavi naprednom statistikom, pa je tako na svom zvaničnom Tviter profilu "izvukao" lidere u pojedinim kategorijama, a sve ih je rangirao po tome da su košarkaši u proseku igrali 36 minuta (PER 36). 

Bobi je odigrao pet utakmica i na terenu je ukupno proveo 51 minut, odnosno prosečno 10,2, a beležio 15 poena i 6,6 skokova, uz 1,2 blokade. 

Po naprednom parametru "PER 36", odnosno da je Bobi na ovim utakmicama igrao 36 minuta, njegov prosek bi izgledao ovako – 41,4 poena, 22,8 skokova i 4,1 blokada.

Marjanović je prvi u ove dve kategorije, a iza sebe u poenima ostavio je Stefa Karija, Pol Džordža, Kleja Tompson, Lebron Džejmsa i druge.

Sa druge strane u skokovima je ispred Enesa Kantera, Domantasa Sabonisa, Janisa Adetokumba i Hasan Vajtsajda.

Ove brojke su nerealne i "PER 36" uglavnom pokaže koji igrač zaslužuje više minuta na terenu, i iako svi znamo da Bobi ne bi imao ovu statistiku, sigurno bi dao odličan doprinos, kao što uvek i da.

Svi se nadaju da bi Marjanović ove sezone mogao da dobije nešto više minuta od Doka Riversa, a NBA sezona kreće 16. oktobra.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar