ABA: Tomićeva Zvezda ostaje perfektna - rutina s Krkom!

Rutinska pobeda Zvezde za perfektan učinak u ABA.  Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Krku sa 80:66 u prvom meču trećeg kola ABA lige.  Crvena zvezda bez većih problema izašla na kraj s povratnikom u elitni rang ABA Lige i ostvarila osmu pobedu ove sezone, sedmu dvocifrenom razlikom.

Košarka 13.10.2018 | 19:10
ABA: Tomićeva Zvezda ostaje perfektna - rutina s Krkom!
Izabranici Milana Tomića ostali su neporaženi u regionalnom takmičenju, dok je ekipa iz Novog Mesta doživela drugi neuspeh.

Šampion Srbije u narednom kolu dočekuje Igokeu, odnosno Krka tim Partizana.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Bili Beron sa 13 poena, dok su dvocifreni još bili Ristić 10 poena, šest skokova i Reglend 10 poena i četiri asistencije. 

Goste je predvodio Marineli sa 15 poena i sedam asistencija, Jure Lalić je postigao 10, kao i Miha Lapornik, koji je imao i četiri izgubljene lopte.

Krka je dobra započela utakmicu, vodila je sa 8:7, ali je tada usledila velika serija beogradskog kluba. Zvezda je gotovo sve pogađala i prvu četvrtinu rešila je rezultatom 29:17.

Tokom druge deonice nismo gledali lepršavu košarku, a gosti su uspeli da odole napadima Zvezde i da sam -14 odu na pauzu od petnaestominutnu pauzu.

Treću četvrtinu gosti iz Novog Mesta odigrali su mnogo bolje i u jednom trenutku uspeli su da smanji zaostatak na jednocifren. Međutim, ulaskom Dušana Ristića crveno-beli dobili su neku novu energiju i on je jedan od najzaslužnijih za pobedu.

Ristić je igrao odličnom na kraju treće i tokom kompletne četvrte četvrtine, a na kraju je meč završio sa 10 poena, šest skokova, jednom asistencijom i blokadom. Zvezda je upisala treću pobedu i ostala na vrhu ABA lige.

Očekivana i rutinska pobeda Crvene zvezde mts!

Košarkaši trenera Milana Tomića upisali su i osmi trijumf u zvaničnim utakmicama od početka sezone, treći u ABA Ligi, pobedom nad povratnikom u elitni rang regionalnog takmičenja - ekipom Krke - koja nije mnogo pokazala u hali "Aleksandar Nikolić".

Crveno-beli su više puta tokom meča imali i razliku od 18 do 20 poena prednosti, Slovenci su u jednom trenutku prišli i na jednocifren zaostatak, ne i učinili meč neizvesnim.

Tokom naredne nedelje Zvezda igra kod kuće sa Andorom u Evrokupu, pa s Igokeom u okviru ABA Lige, dok Krka ponovo ima težak zadatak pošto se u regionalnom šampionatu sada sastaje sa Partizanom.

Zvezda je "furiozno" počela utakmicu i zanimljivo u prvih osam minuta nije promašila nijedan šut iz igre - i svega jedan sa slobodnih bacanja - pa se dvocifrena razlika na semaforu javila u veoma ranoj fazi meča.

Raspoloženi su bili Bili Beron i Džo Reglend, dobar doprinos sa klupe dali su i Perperoglu i Odžo, pa je Zvezda otišla na velikih +18 posle petnaestak minuta košarke.

Pokušali su gosti da "presingom" poremete ritam Zvezde, početkom treće deonice se razigrao i najefikasniji igrač utakmice Paolo Marineli (15 poena, 7 asistencija) i spustio prednost domaćina na jednocifrenu, ali nije bilo neizvesnosti pošto se trojkom Lazića, pa "izmišljenim" poenima Perperoglua i lepim zakucavanjem Fajea - domaćim ponovo odlepio na fino odstojanje.

Krajem treće deonice i početkom poslednje, veliki doprinos dao je i Dušan Ristić koji je iskoristio minute zbog "nakupljenih" faulova Maika Cirbesa.

Nekadašnji student Arizone je za krato vreme na parketu zabeležio 10 poena (bez promašaja iz igre) uz 3 skoka i lepu asistenciju za Bilija Berona, najefikasnijeg u redovima Zvezde (13 poena, 4 asistencije), čijim "polaganjem" je i završena utakmica.

Zvezda se na ovom meču jedino mučila u šutu za tri poena (4/17), dok je onaj za dva bio izuzetan (23/38), a može se reći da je ekipa Milana Tomića na pravi način koristila i veliki broj grešaka igrača Krke koji su izgubili loptu 15 puta, za osmu pobedu u isto toliko takmičarskih mečeva ove sezone. Čak sedmu dvocifrenom razlikom!

ABA lige, treće kolo:

Crvena zvezda – Krka 80:66 (29:17, 17:15, 20:19, 14:15)
19.00 FMP – Cibona
21.00 Cedevita – Mega Bemaks

nedelja:

17.00 Mornar – Partizan
19.00 Igokea – Budućnost
21.00 Petrol Olimpija – Zadar

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar