EL: Olimpijakos razmontirao Himki! Fenerova snaga!

Nejt Volters ne može sâm! Košarkaši Baskonije pobedili su Žalgiris na gostovanju u prvom kolu Evrolige rezultatom 87:79 (22:24, 20:15, 21:14, 24:26).  Fener odmah demonstrirao snagu! Tim Željka Obradovića na startu nove sezone pokazao Gran Kanariji suvi kvalitet Evrolige.  Kalinić odličan, Gudurić solidan – Gran Kanarija deklasirana! Košarkaši Fenerbahčea pobedili su sa 97:72 (22:10, 27:25, 26:23, 22:14) goste iz Gran Kanarije u prvom kolu Evrolige.

Košarka 12.10.2018 | 21:30
EL: Olimpijakos razmontirao Himki! Fenerova snaga!
Baskonija, ovogodišnji organizator Fajnal fora, dobro je startovala evroligaško takmičenje i nije dopustila Žalgirisu da nastavi dobar niz iz prošle godine.

Tim Šarunasa Jasikevičusa se dobro držao na startu, imao rezultatski egal, ali je ekipa iz Baskije došla do vođstva i na kraju prvog poluvremena imala +3. Ritam koji je postavio trener Pedro Martines bio je prejak za ekipu iz "zelene šume" koja je samo pratila protivnika do kraja meča.

Baskonija je sredniom četvrtog kvartala otišla na ogromnih 18 poena razlike, ali je domaćin to na kraju uspeo da svede na pristojnih -8.

Najefikasniji kod poraženih bio je bivši plejmejker Crvene zvezde Nejt Volters sa 19 poena (8/11 iz igre) i pet asistencija, dok je još jedini dvocifreni bio Arturas Milaknis sa 12 poena.

Goste je predvodio Džejson Grejndžer sa 15 poena, jedan manje imao je prošlosezonski as Trenta Šavon Šilds, 12 je ubacio Toko Šengelija (šest skokova), dok su se istakli i Marselinjo Uertas i Johanes Fohman sa po 11.

Olimpijakos je deklasirao Himki na gostovanju u Rusiji rezultatom 87:66.

Aleksej Šved je ponovo dominirao i postigao čak 34 poena, ali je bio usamljen i praktično jedini dovoljno raspoložen da se suprotstavi gostima iz Pireja.

Srpski košarkaš Stefan Marković za 11 minuta na parketu nije postigao ni jedan poen (0/3 za tri), dok je bivši košarkaš Crvene zvezde Čarls Dženkins meč završio sa dva poena.

U gostujućim redovima istakao se Zek Lidej sa 14, a pratili su ga Vezenkov sa 13 i Strelnieks i Printezis sa po 11 poena.

Fener odmah demonstrirao snagu! Tim Željka Obradovića na startu nove sezone pokazao Gran Kanariji suvi kvalitet Evrolige

Gran Kanarija je već u prvom meču debitantske sezone u Evroligi osetila pravu snagu tog takmičenja.

Na gostovanju u Istanbulu Fenerbahče im je održao košarkaški čas.

Fenerbahče - Gran Kanarija 97:72 (22:10, 27:25, 26:23, 22:14)

Tim Željka Obradovića je već u prvih 10 minuta stigao do dvocifrene prednosti, a onda je samo rutinski održavao.

Jan Veseli predvodio je domaćina sa "dabl-dabl" učinkom - 19 poena, 11 skokova, dok su zapažene role imali i Nikola Kalinić sa 16 poena (3 skoka, 3 asistencije, 2 ukradene lopte) iMarko Gudurić, koji je postigao osam pogodaka.

Istakao se i Žofri Lovernj sa 12 poena, četiri skoka, tri asistencije i dve ukradene lopte.

Kod Gran Kanarije najbolji je bio Kris Evans sa 13 poena, uz četiri uhvaćene lopte.

Fenerbahče, aktuelni vicešampion Evrope, bio je ubedljiv na startu nove sezone i pokazao da i dalje ima kvalitet da rutinski rešava mečeve protiv manje kvalitetnih rivala.

Gran Kanarija izgledala je pogubljeno tokom celog meča i nije mogla da pruži nikakav otpor nekadašnjem prvaku Evrolige.

Fener je dvocifrenu prednost stekao već posle početnog kvartala i održavao je do samog kraja, ne spuštajući se ispod deset razlike, a ubedljivom poslednjom četvrtinom došao je i do još ubedljivije prednosti.

Jedina pozitivna stvar za Granku na meču bila je ta da je Albert Oliver postao najstariji igrač koji je postigao koš u Evroligi, a to je učinio sa 40 godina četiri meseca i osam dana.

Nikola Kalinić meč je završio sa 16 poena, ali nije bio igrač utakmice jer ga je zasenio Jan Veseli sa 19 poena i 11 skokova. Po 12 poena imali su Luiđi Datome i Žofri Lovernj, dok je Gudurić dodao osam.

Kod gostiju 13 poena imao je Kristofer Evans, a jedan manje Anžejs Pasečniks. Niko drugi nije bio dvocifren.

Fenerbahče 17. oktobra dočekuje Himki, dok se na Kanarskim ostrvima igra šapanski derbi između Gran Kanarije i Barselone dan ranije.

REZULTATI 1. KOLA

Budućnost - Armani 72:81
Himki - Olimpijakos 66:87
Žalgiris - Baskonija 79:87
Fenerbahče - Gran Kanarija 97:72

odigrano u četvrtak

CSKA - Barselona 95:75
Panatinaikos - Makabi 89:84
Bajern - Efes 71:90
Real - Darušafaka 109:93

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar