Gasol: Medalja na OI 2020. bi bio dobar kraj!

Španski košarkaš govorio o kraju karijere, ali i Luki Dončiću. "Ima sve da može da obeleži jednu košarkašku epohu".

Košarka 14.10.2018 | 21:30
Gasol: Medalja na OI 2020. bi bio dobar kraj!
Pau Gasol sprema se sa ekipom San Antonija za novu NBA sezonu, koja startuje 17. oktobra.

Biće to njegova 18 godina u najjačoj ligi sveta i treća u dresu Spursa.

Sa San Antonijom ima ugovor još na dve sezone, i uprkos tome što ima 38 godina, veruje da će ga odraditi do kraja.

"Moj san je da završim ugovor sa Spursima. Želim da iskoristim svaku sezonu u kojoj igram, ali je jasno da će doći vreme kada ću morati da odlučim kada je kraj. Ne znam da li ću se vratiti u Španiju da sa Barselonom igram u Evropi, ali ne bi bilo loše oprostiti se medaljom na Olimpijskim igrama 2020. godine", poručio je Gasol u razgovoru za španski radio "Onda Cero".

Pre Olimpijskih igara na programu je Svetsko prvenstvo sledeće godine. Gasol je rekao da će i o nastupu za nacionalni tim odlučiti kada za to dođe vreme.

"Za sada sam fokusiran na sezonu u NBA ligi i, kao što sam i činio prethodnih godina, odluku o nastupu za Španiju doneću na leto i to na osnovu toga kako se budem fizički osećao".

Nova NBA sezona doneće i neke nove igrače, konkretno ova Luku Dončića, čiji nastup u dresu Dalasa svi sa nestrpljenjem očekuju.

Gasol veruje da Slovenac ima predispozicije da ostavi veliki trag u najjačoj ligi sveta, kao što je već sa 19 godina uradio u Evropi igrajući za Real Madrid.

"Mislim da će biti zvezda. Već je ostvario uspehe i sada će morati da se dokazuje iz godine u godinu. Poseduje sve što može da napravi razliku, da postane zvezda i obeleži jednu košarkašku epohu", nahvalio je Dončića Gasol.

Izvor: Mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar