Vrhovni sud RS oborio optužnicu

Vrhovni sud Republike Srpske ukinuo je presude Saši Vidoviću (35) i Aleksandru Bulatoviću (31) koji su zbog ubistva Miroslava Lazarevića u oktobru 2016. bili osuđen na 39 godina zatvora.

Republika Srpska 12.10.2018 | 15:24
Vrhovni sud RS oborio optužnicu
Jelena Despotović portparol Vrhovnog suda RS potvrdila je za Srpskainfo da je predmet vraćen Okružnom sudu Banjaluka.

Podsjetimo, na ročištu održanom u Vrhovnom sudu RS republički tužilac Dragica Glušac zatražila je da se optuženi kazne dugotrajnim zatvorom, dok je odbrana istakla da se presude Vidoviću i Bulatoviću trebaju ukinuti.

Advokatski tim odbrane istakao je da su tokom istrage dokazi pribavljeni na nezakonit način, te da je tokom prvostepenog suđenja pogrešno utvrđeno činjenično stanje. Odbrana je posebno istakla da tužilaštvo nije dokazalo da su se Vidović i Bulatović zajedno udružili i dogovorili da izvrše ubistvo Lazarevića. 

Advokat Marica Ćulum je tako precizirala da nema dokaza da je Vidović izvan svake razumne sumnje počinio krivično djelo.

Saša Vidović je u obraćanju veću Vrhovnog suda RS između ostalog, izjavio da tužilaštvo nije ponudilo ništa više osim činjenice da je Lazarević ubijen.

-Nema nijednog dokaza da sam ja bio u ulici gdje je ubijen Lazarević.Nije dokazana kičma optužnice, odnosno prethodni dogovor. Nije dokazan ni motiv ubistva, a ja nisam imao nijedan jedini motiv da ubijem Lazarevića-istakao je Vidović.

Lazarević je ubijen u oktobru 2016. godine u Istočnom Sarajevu, a ubice su ga izrešetale sa 24 hica.

(Srpskainfo)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Брод

12.10.2018 14:24

За убиства се у овој земљи неодговара.

ODGOVORITE
Name

Re

12.10.2018 15:06

Šta bi sa onom ženom što je “pala” sa zgrade Vlade? Znala mutljažu oko Robnih rezervi...

Name

Penzioner

12.10.2018 15:21

Oslobodjeni cim su prosli izbori to se moglo i ocekivati

Name

B. Babić

12.10.2018 15:00

Ova presuda je rezultat izmjena ZKP RS u julu o.g. Zakonu RS viši sud može više puta ukinuti presudu, a u ostalim dijelovima BiH ne

ODGOVORITE
Name

libom etaki

12.10.2018 17:58

Nisam pravnik i ne mogu komentarisati donesenu presudu, ali sam čovjek od mnogo godina pa razmišljam, ako je neki sudija, ili sudsko vijeće, donijeli presudu, a nisu ispravno utvrdili činjenično stanje, kakve su to sudije, u vijeću, donesu pogrešnu odluku, odluku neutemeljenu u činjenicama, pa zar njima ne bi trebalo reći da nisu dovoljno kvalifikovani da rade taj posao, da su, vjerovatno, završavali večernje fakultete, da ne mogu i ne znaju suditi ljudima, pa čak i za saobraćajne prekršaje, a ne za teška krivična djela, ima li ikakvih sankcija i kazni za ljude koji nisu dorasli poslu koji rade.

ODGOVORITE
Name

Vulkanizer

12.10.2018 19:18

Da ste ga ubili vozilom u saobracaju isli bi na robiju a ovaku nije zakonito prikupljen dokaz i bugija, nastavite po starom, bruka i sramota, iseljavajte se ljudi

ODGOVORITE