Najdžele, Grobare!

Britanski virtuoz na violini Najdžel Kenedi ušao u porodicu navijača Partizana. "Staviću dres ovde da vidite kvalitet", izjavio nakon što je dobio poklon.  Legendarni Najdžel Kenedi dobio dres od Partizana! Najdžel Kenedi, legendarni britanski violinista, održao je koncert pod nazivom "Od Baha do Geršvina“ na otvaranju 50. BEMUSA.

Ostali sportovi 12.10.2018 | 09:30
Najdžele, Grobare!
Britanski violinista Najdžel Kenedi, uvek rado viđen gost u Beogradu, od srede uveče je i zvanično član crno-bele porodice.

Kao i svaki (ili bar ogromna većina) Britanac i on voli fudbal. Navija za Aston Vilu, a u nekoliko intervjua za ovdašnje medije govorio je ranije o tome da su mu simpatije okrenute poljskoj Krakoviji, ali i beogradskom Partizanu.

Objasnio je u nedavnom intervjuu da simpatiše klubove "poput Krakovije koji nisu policijski" i koji primaju sve talentovane igrače, dok "policijski klubovi nisu želeli da uzimaju igrače iz drugih zajednica, naročito Jevreje, već samo one podobne za državu".

Fudbalski klub Partizan prepoznao je trenutak i odlučio je da Kenediju, koji je u Beogradu u sredu uveče održao još jedan spektakularan koncert, uruči dres sa brojem 22.

Publika u Centru "Sava" oduševljeno je pozdravila ovaj gest, a Kenedi je veselo prokomentarisao: "Dobar stajling".

Dodao je: "Staviću ga ovde (na zvučnik) da ljudi vide kvalitet. Siguran sam da se polovini vas u publici ovo dopada".



Kao veliki navijač Aston Vile i poljske Krakovije, Kenedi je tokom boravka u Beogradu izjavio da u Srbiji navija za FK Partizan.

Uz ovacije publike u Sava Centru, koja je Kenedija nekoliko puta pozivala na bis, na samom kraju koncerta uručen mu je i dres Partizana sa njegovim prezimenom ispisan ćirilicom i brojem 22.

Nakon višedecenijske karijere pune milionskih tiraža i vodećih svetskih nagrada, Kenedi je stekao reputaciju kao jedan od vodećih svetskih virtuoza.

Izvodio je muziku najšireg repertoara – od klasičnih kompozitora do Hendriksa, nastupao je sa legendama poput Pola Makartnija i Roberta Planta, svirao je za Britansku kraljevsku porodicu i obišao svet nebrojeno puta nastupajući sa vodećim svetskim orkestrima.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar