Ne žalim ni za čim, opet bih preskočio ogradu!

Mada, možda bih nastavio borbu još malo, da ga bijem i bijem i bijem. . . ! Zbog čega njegov skok preko ograde oktagona zapravo košta 20. 000. 000 dolara, zašto je on vodio rat, a Konor Makgregor meč u Las Vegasu i koju ocenu je za ponašanje dobio od strogog oca, odgovara Habib Nurmagomedov.

Ostali sportovi 13.10.2018 | 11:30
Ne žalim ni za čim, opet bih preskočio ogradu!
Borba dobijena, titula odbranjena, protivnik ponižen, inicirana opšta tuča, prekookenaski let, susret sa narodom na Anži areni, nekoliko sati odmora, pa pravac na sastanak sa Vladimirom Putinom. To je otprilike poslednjih dana bio životni raspored nove megazvezde borilačkih veština, Habiba Nurmagomedova.

Ozbiljan, pakleno ozbiljan borac je ne samo pobedom nad čovekom koji je najviše od svih fajtera uticao na popularnost UFC organizacije, Konorom Makgregorom, već i načinom na koji je dobio posebno impresionirao. Pa čak i kada je u trećoj rundi bio pomalo uzdrman pošto je hteo da se i stojeći pobije sa protivnikom koji je u tom segmentu ipak daleko verziraniji, jer je Habib u osnovi rvač. Ali pakalen rvač.

"Pričali su svi da izbegavam boks sa njim, ali sam svima dokazao da mogu i da sam čak i bolji. Oborio sam ga udarcem, nije li to dovoljno!", otvorio se prvi put nakon cirkusa u Las Vegasu dagestansko/ukrajinski MMA majstor za ruski Komersant.

"Odmah sam osetio da sam bolje pripremljen! Verovao sam u sebe i Boga, a ne toj neznalici."

Habib je tokom proteklih godinu dana prošao pravu mentalnu, ali i fizičku torturu od strane Makgregora i njegovih pomoćnika, trpeći uvrede i napade koje, verujmeo nikome na svetu ne bi istrpeo.

"Bilo mi je veoma teško da se suzdržim, prosto neverovatno... Ali sam nekako uspeo. Za to što sam izdržao otac mi je dao ocenu 5+, ne sećam se kada je najvišom ocenom valorizovao neki moj napor. Sam mi je rekao da je iznenađen koliko sam se dobro poneo. Sve te emocije sam uspeo da zadržim i da ih uputim tamo gde i kada treba - tokom bitke."

Koliko je Nurmagomedov sve lično shvatio najbolje govore njegove reči nakon sastanka sa Putinom, koji ga je, tvrde Rusi podržao u potpunosti, ali mu je i uputio savet da to ne radi više:

"Pristupili smo borbi iz drugačijeg ugla, za njega je to bio meč, a  za mene rat! Ratovao sam za domovinu, religiju, nisam dao nikoga da vređa! A ono što se dogodilo posle borbe, to je poruka drugima da paze šta pričaju! Ne žalim ni za čim, opet bih preskočio ogradu! Mada, možda bih nastavio borbu još malo, da ga bijem i bijem i bijem... Ali i ovako je dobro pošto je molio za milost!".

Nurmagomedov je na kraju, čini se veoma zadovoljan iako je u većini medija prikazan kao glavni krivac za opštu tuču po završetku borbe sa Makgregorom, što, ruku na srce i jeste.

"Njegov ugao mi je stalno nešto dobacivao, nisam mogao da čujem od paklene buke, ali sam im čitao sa usana da mi vređaju religiji i narod. Zato sam i reagovao i opet ću. Nisu mi oduzeli šampionki pojas, on je sa mnom, dobiću suspenziju za Nevadu, a i kazna će biti oko 250-300.000 dolara. Verujete mi, onaj skok je koštao 20.000.000 dolara!", tajnovit je na kraju bio Dagestanac.

Habib je, po svemu sudeći mislio na to koliko će tražiti za eventualni revanš meč koji će se 99 % održati. U onih jedan posto spadaju stvari koje je nemoguće predvideti, kao što su povrede.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar