SP: Terziću ništa nije jasno...!

Srpski selektor razočaran načinom na koji gubimo! Terzić zabrinut: Devojke, gde vam je energija? "Bez obzira na to što smo se kvalifikovali za F6 ne može da mi bude jasno da odigramo poslednja dva meča bez energije. Teško je da posle takve dve utakmice igramo protiv najboljih svetskih ekipa u na visokom nivou. . . ", poručuje selektor.

Ostali sportovi 12.10.2018 | 12:30
SP: Terziću ništa nije jasno...!
Posle sedam briljantnih pobeda bez izgubljenog seta, srpske odbojkašice su upale u “minus fazu” na SP u Japanu i doživele dva teška poraza od domaćina i Holandije.

Ako je poraz od Japana i mogao da se nekako objasni, debakl protiv Holandije je zaista pokvario utisak posle sjajnih igara u prvih sedam partija. Pomenuti porazi nisu mnogo koštali Srbiju, ali bi mogli da utiču na atmosferu i formu pred odlučujuće bitke u F6 fazi gde Srbiju očekuju teški protivnici u borbi za polufinale.

Selektor Zoran Terzić nije krio razočarenje posle fijaska protiv Holanđanki.

“Dve slične utakmice juče i danas, s tim što je sada bilo još lošije. Bez obzira na to što smo se kvalifikovali za fajnal siks, ne može da mi bude jasno da se igra toliko bez energije… Teško je, vrlo je teško posle takve dve utakmice krenuti na visokom nivou naredne utakmice sa najboljima na svetu. Trebalo je devojke to da znaju, upozoravali smo ih, ali očito nismo uspeli”, rekao je Terzić posle meča.

Ni to što je Terzić odmarao najbolju igračicu Tijanu Boškovič u pomenuta dva meča, ne može da bude opravdanje za ovako lošu igru protiv Holandije.

“Najmanji je problem izgubiti od Holandije, to je vrhunska ekipa i može da se desi uvek, ali ne na ovaj način. Ni u jednom elementu nismo mogli da pariramo, pre svega u energiji i motivaciji. Ostaje nam da se nadamo da ćemo moći da prevaziđemo neke stvari, pre svega u glavi, pa da od fajnal-siksa krenemo u novu etapu – da zaboravimo sve što je bilo, i onih sedam pobeda i ova dva poraza, i igru i sve drugo… Da se borimo za svaki poen i za svaku utakmicu – ako uspemo da pružimo maksimum, nadam se da će biti i rezultata“.

Ana Bjelica je menjala Tijanu Bošković u pomenuta dva meča i nije ostavila dobar utisak.

“Ovo je jedna od jačih ekipa sa kojima smo se susreli. Do sada smo nekako išli lagano, bilo je lakih utakmica, ali sada je došlo vreme da se prebacimo na viši nivo. Hvala Bogu da se ovo desilo pre fajnal-siksa, da steknemo osećaj i da namestimo igru na jači tempo. Nadam se da će nam ovo biti škola za dalje, sada ide najvažniji deo, pokazaće se od čega smo“, rekla je Bjelica.

Odbojkašice Srbije posle sedam pobeda u nizu, bez izgubljenog seta, u finišu druge faze Svetskog prvenstva u Japanu pretrpele su dva poraza. Posle izgubljenog meča od Japana, ubedljivo su bolje bile i Holanđanke (3:0).

Srbija je od ubedljivog prvog mesta u grupi E došla do trećeg, poslednjeg koje vodi u završnicu u kojoj će se nadmetati šest najboljih reprezentacija.

Selektor Zoran Terzić, koji na poslednja dva meča nije mogao da računa na pomoć Tijane Bošković, zabrinut je za igru svog tima, u kojoj, prvenstveno, nije bilo energije.

"Poslednje dve utakmice odigrali smo slično, s tim što je na meču protiv Holandije bilojoš lošije nego protiv Japana.Bez obzira na to što smo se kvalifikovali za F6 ne može da mi bude jasno da odigramo bez energije. Teško je da posle takve dve utakmice igramo protiv najboljih ekipa na svetu na visokom nivou...Trebalo je da devojke to znaju, upozoravali smo ih, ali evidentno nismo uspeli u tome. Najmanji je problem izgubiti od Holandije, to je vrhunska ekipa, ali ne na ovaj način. Videlo se da ni u jednom elementu nismo mogli da im pariramo, pre svega kada je reč o energiji i motivaciji", rekao je Terzić.

Treća faza igraće se od nedelje do utorka i selektor Srbije nada se da će igračice promeniti mišljenje i pristup do početka "Fajnal siksa".

"Nadam se da ćemo moći neke stvari da prevaziđemo, u glavi pre svega, i da u tu treću fazukrenemo kao nešto novo, da zaboravimo sve što je bilo - i sedam pobeda u nizu i dva poslednja poraza, da se od starta borimo za svaki poen, za svaku utakmicu, da pružimo maksimum, i iako uspemo u tome nadam se da će biti i rezultata", naveo je Terzić.

Iskusna Maja Ognjenović takođe veruje da će Srbija u duelima koje slede pokazati igrukakva je ih je krasila u prvom delu šampionata.

"Izgubile smo energiju koja nas je krasila na početku prvenstva. Nadam se da ćemo uspeti da je povratimo u ovoj trećoj fazi koja sleduje. Dobili smo sedam mečeva u nizu, pre dva poslednja poraza i mislim da bismo morali da budemo zadovoljni. Sada ćemo se potruditi da se što bolje pripremimo za predstojeće mečeve", rekla je Maja Ognjenović.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

FOTO: FIVB

Komentari / 0

Ostavite komentar