SP - Stravičan pad: Holandija deklasirala Srbiju!

Šamar Srbiji – Holandija ubedljiva protiv šampiona Evrope! Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije doživela je ubedljiv poraz od Holandije na Svetskom prvenstvu u Japanu.  Loša uvertira Srpkinja za "Top 6"! Ženska odbojkaška reprezentacija dan posle poraza od Japana izgubila i od Holandije. Opet bez Tijane Bošković.  Razočaravajuće izdanje izabranica izabranica Zorana Terzića - 25:16, 25:12, 25:20.

Ostali sportovi 11.10.2018 | 11:45
SP - Stravičan pad: Holandija deklasirala Srbiju!
Šampioni Evrope izgledali su veoma loše na terenu i Holanđanke su na kraju slavile rezultatom – 16:25, 12:25, 20:25

Srbija je i pre ovog meča obezbedila plasman dalje, pa zbog toga nije igrala Tijana Bošković, ali i pored svega nedopustivo je da se ovako izgubi duel.

Od starta meča Srbija je igrala loše, a najgori segment bio je prijem, a od toga sve kreće u odbojci. 

Naše odbojkašice nisu uspele da uđu ritam i ovakav ishod bio je neminovan. Tokom sva tri seta vicešampion Evrope je dominirao protiv šampiona i Zoran Terzić moraće da popriča sa igračicama pred duele na fajnal-siksu. 

Srbija je do utakmice sa Japanom izgledala dominatno, kao najbolja selekcija na šampionatu, međutim poslednja dva duela su se završila razočaravajuće i nadamo se da to neće uticati na odbojkašice u završnici takmičenja.

Dobre igre, ubedljive pobede i rano obezbeđen plasman među šest najboljih na Svetskom prvenstvu u Japanu kao da su donele određeno opuštanje i srpske odbojkašice su posle perfektnih 7-0 doživele dva uzastopna poraza.

Posle 1:3 protiv domaćina, na kraju druge faze izgubile su i od Holandije, i to maksimalnim rezultatom, za svega 65 minuta - 0:3 (16:25, 12:25, 20:25).

Izabranice Zorana Terzića u četvrtak su, bez sumnje, pružile najslabiju partiju na šampionatu, a to bi moglo da ih košta u "Top 6", pošto se dve grupe od po tri ekipe žrebaju na osnovu plasmana u drugoj fazi.

Kako stoje stvari, Srbija će u grupi E zauzeti tek treće mesto, iza Holandije i Japana.

Iz grupe F prošle su Italija i Kina, a tokom dana biće razrešena dilema SAD ili Rusija.

Završnica SP biće održana u Nagoji, a "Top 6" će se igrati po jednokružnom bod-sistemu, tako da u periodu od nedelje do utorka svakom od pretendenata na polufinale predstoje po dve utakmice.

"TRBUŠNJAK" MUČI TIJANU

Najubojitija srpska odbojkašica Tijana Bošković propustila je i drugi meč zaredom zbog povrede stomačnog mišića. S obzirom na njen ogroman značaj za ekipu, možemo samo da se nadamo da će do nedelje sve biti u redu. Podsećamo da je Bojana Milenković (prednji ukršteni ligament) već završila nastup na šampionatu.

Odbojkašice Srbije doživele su pravi rezultatski debakl u poslednjoj utakmici Druge runde takmičenja na Svetskom prvenstvu, verovatno i najteži koji je ova sjajna generacija pretrpela od kada igra u ovom sastavu. Holandija je slavila sa ubedljivih 3:0 u setovima (25:16, 25:12, 25:20), pa su se izabranice ZoranaTerzića oprostile od prvog mesta u grupi E.

Kao ni protiv Japana, srpska selekcija nije mogla da računa na povređenu Tijanu Bošković, ali za razliku od jučerašnjeg meča danas apsolutno ništa nije funcionisalo na terenu. Meč je trajao svega 67 minuta, a jedni pravi otpor srpski tim je pružio sredinom trećeg seta, kada je napravio seriju od 6:0, ali su ubrzo Holanđanke ponovo zaigrale u svom stilu i ubedljivo dobile još jedan set.

Jedina koja je osvojila dvocifreni broj poena u našem timu bila je Brankica Mihajlović (10). Milena Rašić je osvojila osam, a Ana Bjelica šest. Kod Holandije je dominirala nezaustavljiva Loneke Sletjes sa 23 osvojenih poena.

Holandija je prva u grupi, Srbija će verovatno biti treća, ali sve zavisi od utakmice od Brazila i Japana. Brazilke moraju da slave sa 3:0 ako žele da prođu u završnicu, dok je Japankama za to dovoljan i jedan osvojeni set. Slede dva slobodna dana, pa kreće završna faza, u kojoj ćemo, nadamo se, ponovo videti onu srpsku selekciju koja je blistala na startu takmičenja.

SVETSKO PRVENSTVO (Ž) – DRUGA RUNDA, 9. KOLO

Četvrtak

GRUPE E

Meksiko - Portoriko 1:3
Nemačka - Dominikanska Republika 0:3
Holandija - Srbija 3:0

12.20: Japan - Brazil 

GRUPA F

Bugarska - Azerbejdžan 3:0
Turska - Tajland 3:1
Italija - SAD (u toku)

12.20: Kina - Rusija

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar