Hejli želi da bude predsjednik SAD?

Bivši ambasador SAD u Izraelu Dan Šapiro izjavio da odlazeća američka ambasadorka pri UN Niki Hejli namerava da se kandiduje za predsednicu SAD.

Svijet 10.10.2018 | 12:37
Hejli želi da bude predsjednik SAD?
"Niki Hejli namerava da se kandiduje za predsednicu, ako ne 2020, onda 2024. Ona je stekla dovoljno reputacije da nadmaši Trampa (predsednika SAD Donalda) i njegove skandale", rekao je Šapiro za izraelski vojni radio. Hejli je međutim porekla da ima bilo kakve planove da teži toj funkciji.

Izraelski mediji podsećaju da Bela kuća nije dala objašnjenje njene ostavke, objavljene juče, osim želje da ode posle dve godine rada u UN.

Hejli, majka dvoje dece koja pohađaju koledž, navodno je rekla Trampu da je u javnoj službi 14 godina i da želi "predah" kako bi zaradila više novca u privatnom sektoru.

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu zahvalio je porukom na Tviteru ambasadorki Niki Hejli nakon što je podnela ostavku, jer je "vodila beskompromisnu borbu protiv licemerja Ujedinjenih nacija za istinu i pravdu za našu zemlju".

Izraelski mediji komentarišu da će Hejli najviše nedostajati Vladi Izraela i proizraelskom lobiju - Američko-izraelskom komitetu za javne poslove (AIPAC).

Hejli se 13 puta u UN založila za Izrael, a dvaput je AIPAC nazvala "prijateljima", dodavši da u UN obično prijatelja nema.

Otkako je Niki Hejli ambasadorka u UN, Tramp je odlučio da preseli ambasadu SAD iz Tel Aviva u Jerusalim, znatno je smanjio američku pomoć Palestincima i povukao SAD iz nuklearnog sporazuma s Iranom, a tom sporazumu se i Izrael oštro protivio.

Izvor: Beta

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Bakica

10.10.2018 12:37

Ako on bude nju dugo drzao za ruku mozda i postane predsednica Amerike

ODGOVORITE