SP - Odbojkašice: Japan je drugačiji i ne odgovara nam!

Srpske odbojkašice će u sredu igrati sa domaćinom Japanom za plasman među šest najboljih na Svetskom prvenstvu.

Ostali sportovi 09.10.2018 | 18:45
SP - Odbojkašice: Japan je drugačiji i ne odgovara nam!
"Orlice" su navele su da očekuju tešku utakmicu sa specifičnim protivnikom.

"Uvek je sa Japankama teško igrati jer je to zaista drugačija odbojka, koja nama ne odgovara. Nadam se da ćemo taktički sve odraditi kako treba i ostvariti maksimalnu pobedu", rekla je Stefana Veljković u Nagoji.

Utakmica između Srbije i Japana igra se u sredu od 12.30 u Nagoji. 

"Teško je igrati protiv takvih ekipa koje su veoma dobre u odbrani, teške za blok. Neće biti lako i zbog toga što su domaćini i što će sigurno biti puna hala", kazala je Veljkovićeva. 

Brankica Mihajlović je rekla da se Srbija i Japan veoma dobro poznaju. 

"Igrale smo mnogo puta. To je ekipa koja ima drugačiji stil igre od evropskog i uvek iziskuje napor i trud. Bile smo uspešnije u poslednjih nekoliko navrata, ali će sada biti teže jer igraju na svom terenu. Želimo prvo mesto u grupi i daćemo sve od sebe da nastavimo niz dobrih utakmica i pobeda", navela je Brankica Mihajlović. 

Stručni štab srpskog tima je zadovoljan odbojkašicama. 

"Možemo da budemo prezadovoljni posle sedam pobeda sa 3:0. Znamo i sami da ovo prvenstvo karakteriše dužina i najteže je zadržati fokus i motivisanost. Devojke za sada ispunjavaju svaki zadatak", rekao je Milan Grišić. 

On je istakao, poput odbojkašica, da je Japan specifična i neuobičajena ekipa, ali da misli da je kvalitet na strani Srbije i da očekuje pobedu. 

Srbija posle sedam utakmica ima maksimalan 21 bod.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar