Tuča u avionu za Amsterdam

U putničkom avionu na liniji Abu Dabi-Amsterdam agresivni putnik danas je izazvao tuču, zbog čega su holandske vazduhoplovne snage poslale dva borbena aviona F-16 kako bi letjelicu dopratili do amsterdamskog aerodroma, saopštile su holandske vlasti.

Svijet 06.10.2018 | 20:55
Tuča u avionu za Amsterdam
Više putnika je u tuči zadobilo lakše povrede, prenose francuski mediji.

"Amerikanac (29) je postao agresivan nakon što ga je šef kabine zamolio da se vrati na svoje sjedište. Nakon toga je izbila tuča, a članovi posade, zajedno sa putnicima, uspjeli su na kraju da tog putnika savladaju", rekla je portparolka holandske policije Joana Helmonds.

Avion je, nakon što je agresivni putnik savladan, dobio dozvolu da sleti na aerodrom "Shiphol", a policija je, nakon slijetanja, problematičnog putnika uhapsila i prebacila u psihijatrijsku bolnicu.

Inače, holandski borbeni avioni, naoružani raketama, šalju se samo u izuzetnim slučajevima, napomenule su holandske vazduhoplovne snage.

(Tanjug)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Zare

06.10.2018 22:03

čuj uhapsili Amerikanca, zaštićenu vrstu???? Pa ujutru ima da mu se izvinjavaju i daju otkaz kompletnoj posadi aviona jer su b.....a provocirali, posebno kapetan.

ODGOVORITE
Name

C

07.10.2018 17:31

Da je sabliskog istoka biobi terorista a ovako lud tako je to.