Ludog Irca očekuje 100 miliona $!

Konor Makgregor ukoliko pobedi Habiba Nurmagomedova u meču za UFC titulu u lakoj kategoriji mogao bi da uveća već značajno bogatstvo.

Ostali sportovi 06.10.2018 | 21:25
Ludog Irca očekuje 100 miliona $!
U doba interneta i plaćene televizije, honorari sportista, u ovom slučaju boraca nisu poznati unapred, već se čeka konačni račun, pa svakome po zasluzi.

A na tom računu bi već u ponedeljak moglo da se nađe oko 100 miliona dolara samo za Konora Makgregora. Irski fajter je nakon prošlogodišnje borbe, da ne kažemo cirkusa sa Flojdom Mejvederom mlađim zaradio oko 75 miliona dolara, ali sad pikira i veću sumu nakon sudara sa Habibom Nurmagomedovim.

Procene su da bi, ukoliko gledanost bude velika, a očekuje se nekoliko miliona gledalaca koji će platiti direktan prenos, zaraditi oko 100 miliona dolara. Njegov protivnik iako aktuelni šampion u UFC-ovoj lakoj kategoriji verovatno ne može da računa ni na polovinu sume svog protivnika. Razloga za to je puno, ali pre svega je tu ogromna popularnost Makgregora, da ne ulazimo u ostale detalje. Irac je ubedljivo najisplatljiviji (ako može tako da se kaže) borac u istoriji UFC-a i kao takav je pakleno skup.

Da podsetimo, UFC br. 229 se održava u noći između subote i nedelje u Las Vegasu, a meč između Makgergora i Nurmagomedova se očekuje u ranim jutarnjim časovima. 

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar