SP: Poznate rivalke Srpkinja na putu do fajnal-siksa

Reprezentativke Srbije u odbojci igraće u drugoj fazi takmičenja Svetskog prvenstva u Japanu protiv Holandije, Nemačke, Meksika i selekcije domaćina.

Ostali sportovi 04.10.2018 | 19:30
SP: Poznate rivalke Srpkinja na putu do fajnal-siksa
Srpkinje su drugu fazu, posle 15 uzastopno dobijenih setova i pet sigurnih pobeda, dočekale na prvom mestu grupe D.

Poslednji trijumf ostvarile su u četvrtak ujutro kada je sa 3-0, po setovima 25:23, 25:17 i 27:25 "pala" selekcija Portorika.

Dalje su prošle još ekipe Brazila, Dominikanske Republike i Portorika, a u grupi su igrale i Kenija i Kazahstan.

Pošto se u drugu fazu prenose bodovi osvojeni protiv ekipa koje su prošle dalje, Srpkinje "vuku" maksimalnih devet bodova, jer dalje iz prve faze ide četiri od šest selekcija u svakoj grupi.

Mečevi druge faze se igraju u nedelju, ponedeljak, sredu i četvrtak, a Srbija će u Nagoji igrati u grupi E. Odatle na fajnal-siks idu tri ekipe, a svi mečevi se igraju u jutarnjim terminima po srednje-evropskom vremenu.

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije dobila je imena protivnika u drugoj fazi Svetskog prvenstva u Japanu. Nakon što su jutros zabeležile i petu pobedu u isto toliko kola Grupe D, i to sa 3:0 protiv Portorika, Plave sa maksimalnim učinkom i bez izgubljenog seta idu u dalje takmičenje.

A u tamo ih u novoformiranoj Grupi E od nedelje do četvrtka očekuju okršaji sa Meksikom, Japanom, Holandijom i Nemačkom. Srpski odbojkaški karavan će sutra otputovati u Nagoju, gde se igraju mečevi Druge faze Svetskog šampionata.

U nastavak takmičenja su otišle po četiri selekcije iz sve četiri grupe Prve faze, koje su prenele rezultate i bodove iz duela sa reprezentacijama koje nastavljaju SP. Osim Grupe E formirana je i Grupa F u Osaki u okviru koje će se takmčiti Azerbejdžan, Tajland, Turska i Bugarska. Termini utakmica druge faze su 03.40,  06.25,  09.10 i 12.20 časova po srednjoevropskom vremenu. U treću fazu šampionata, koje se održava takođe u Nagoji idu tri najboljeplasirane reprezentacije iz obe grupe.

Utakmicu Srbije sa Portorikom obeležila je i teža povreda kolena Bojane Milenković koja je u prvi mah, pre svega zbog njene reakcije delovala veoma ozbiljno. Za sada nije poznat stepen oštećenja i da li će moći da na nju računa selektor Zoran Terzić, a više će se znati nakon pregleda u bolnici u Hamamacuu.



"Bojana je važan šraf u našoj ekipi i zaista je velika šteta što se povredila. Zadovoljni smo kako je odigran prvi deo šampionata, a sada nas u Nagoji očekuje teži deo posla", rekao je Terzić.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Trnovo

04.10.2018 18:40

Samo jako cure,srećno!!!

ODGOVORITE