SP: Srbija 5/5 i 15:0 u setovima, ali i briga…

Gorka pobeda odbojkašica – Srbija bez premca i izgubljenog seta! Odbojkašice Srbije pobedile su Portoriko sa maksimalnih 3-0, 25:23, 25:17, 27:25 u petoj utakmici grupe D Svetskog prvenstva u Japanu.  Odbojkašice savršene: Pet pobeda po 3:0! Da li je Mundijal gotov za Bojanu Milenković? Trijumf nad Portorikom u senci povrede naše igračice.  Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije nastavlja da ređa pobede na Svetskom prvenstvu. Povredila se Bojana Milenković, briga za selektora Terzića.

Ostali sportovi 04.10.2018 | 11:30
SP: Srbija 5/5 i 15:0 u setovima, ali i briga…
Gorak ukus pobedi dala je povreda kolena Bojane Milenković u drugom setu i još nije sigurno koliko će se oporavljati. Nju su na kraju meča pozdravile sve saigračice i protivnice.

Tokom meča, Srpkinje su bile dominantne u trenucima kada je bilo najpotrebnije iako nisu igrale onako kako znaju.

Branile su se dobro, a jedini pad su imale u trećem setu kada su Portorikanke iskoristile opuštanje i došle do 23:21 istopivši nekoliko poena prednosti Srbije sredinom seta. 

Ana Bjelica je dobro napadala i upisala 19 poena, Portorikanke nisu imale odgovor ni u odbrani u polju, a ni na mreži i to je rezultiralo maksimalnim rezultatom. 

Kod Portorikanki je najefikasnija bila Deli Santana sa 18 poena. Rivalke Srbije su do kraja sakupile čak 27 grešaka i naša reprezentacija je to materijalizovala. 

Naša reprezentacija je upisala i petu pobedu u grupi, ima 15 bodova i do sada nema izgubljen set (skor 15-0) pa može mirno da čeka narednu fazu šampionata. 

Dalje u drugu rundu idu četiri reprezentacije i za sada su uz Srbiju tu još Brazil, Dominikanska Republika i Portoriko. Teoretske šanse za prolaz ima i Kenija ako pobedi maksimalnim rezultatom Dominikanu uz bolji poen količnik od Portorika.

Odbojkašice Srbije nemilosrdne su bile u prvoj fazi Svetskog prvenstva u Japanu.

Izabranice Zorana Terzića su prvi deo takmičenja na Mundijalu okončale sa svih pet pobeda, bez izgubljenog seta. Srbija je u četvrtak, u petom kolu Grupe D, pobedila i Portoriko. Po setovima 25:23, 25:17 i 27:25.

U meču sa Portorikom, najefikasnija u srpskom timu bila je Ana Bjelica sa 19 poena.
Međutim, ono što je problem jeste povreda Bojana Milenković u drugom setu i neizvesno je hoće li moći da nastavi turnir.

Pored naše selekcije, još samo reprezentacija Italije nema izgubljen set, ali je odigrala meč manje i u poslednjem kolu sastaje se sa fenomenalnom ekipom Kine.

Srbija drugu fazu na SP nastavlja se 7. oktobra i biće smeštena u novoformiranoj Grupi E, u kojoj su, za sada je poznato još Holandija, Japan, Nemačka i Brazil, dok će je popuniti četvrtoplasirana selekcija iz Grupe A, odnosno ekipe koje u našoj grupi zauzmu treće i četvrto mesto.

Rezultatski savršeno, igrački ne baš, a opet nije sve potaman u reprezenatciji Srbije posle završnog kola grupne faze na Prvenstvu sveta u Japanu. Naše devojke su, prema očekivanjima savladale i petu prepreku, pošto su rano jutros u Grupi D bez većih problema izašle na kraj sa selekcijom Portorika – 3:0 (25:23, 25:17, 27:25), ali ostale bez – Bojane Milenković.

Primač servisa i smečer našeg tima povredila se u drugom setu, prema izveštajima sa lica mesta, jauci su se prolomili dvoranom u Hamamacu prilikom jednog doskoka, po svoj prilici je stradao skočni zglob i veliko je pitanje da li će Bojana moći da nastavi takmičenje. Veće su šanse da je za  nju Mundijal govot, iako je završena tek prva faza.

Srbiju je do trijumfa predvodila Ana Bjelica (19 poena), dok je naša najbolja igračica Tijana Bošković zastala na sedam, koliko je upisala i Bojana Milenković pre nego što je napustila teren zbog povrede. Stefana Veljković i Jovana Stevanović su osvojile po pet, Bianka Buša četiri, dok je u poraženom sastavu bolja od ostalih bila Dejli Santana (18).

Posebnu vrednost dosadašnjem učinku selekcije Zorana Terzića daje podatak da su pobede nad Dominikanskom Republikom, Brazilom, Kenijiom, Kazahstanom i Portorikom izvojevane bez izgubljenog seta, što budi nadu da Srbija može do visokog plasmana na planetarnoj smotri.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar