Džonson žestoko napao premijerku

Bivši britanski ministar spoljnjih poslova Boris Džonson održao je juče govor pred članovima Konzervativne stranke na godišnjem kongresu u Birmingemu u kojem je kritikovao prijedloge premijerke Tereze Mej za Bregzit i pozvao konzervativce da se vrate temeljnim vrijednostima.  

Svijet 03.10.2018 | 14:20
Džonson žestoko napao premijerku
Dočekan dugim pljeskom i klicanjem, najmoćniji premijerkin kritičar u vladajućoj stranci, Džonson, rekao je da je njen plan o napuštanju Evropske unije “prevara” i pozvao je stranku da se vrati svojim tradicionalnim vrijednostima niskih poreza, zakona i reda.

U njegovom govoru, koji je Vašington post opisao kao “brutalan”, Džonson je nazvao pristup Mej Bregzitu i “politički ponižavajućim”. 

– Ovo nije pragmatično, ovo nije kompromis. To je opasno i nestabilno – političko i ekonomski. Moji dragi konzervativci, ovo nije demokratija. Ovo nije to za što smo glasali. Ovo je skandal. Ovo nije preuzimanje kontrole natrag. Ovo je predavanje kontrole – grmio je bivši ministar spoljnjih poslova, koji je nedavno dao ostavku, navodno zbog nezadovoljstva planovima za Bregzit, ali prema tvrdnjama analitičara zbog vlastite ambicije da zamijeni Mej na čelu stranke i države.

Takođe je pozvao na veće izdvajanje za javno zdravstvo.

 Izvor: Agencije

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Ogledalo

03.10.2018 14:08

Kakva fukara od covjeka.Bio je glavni da se odrzi referendum i napusti EU i kada se to desilo pobjegao od tog posla i drugima uvalio taj vruci krompir i sad jos ima obraza da kritikuje premijerku Mej koja pokusava nesto da uradi a licno je bila protiv ovog cirkusa da se izadje iz EU.

ODGOVORITE