Sud: Amerika da ukine sankcije

Međunarodni sud UN je donio preliminarnu odluku na tužbu Irana protiv SAD po kojoj Vašington treba da ukine sankcije Teheranu za humanitarnu pomoć i robu, vezanu za civilnu avijaciju.

Svijet 03.10.2018 | 11:58
Sud: Amerika da ukine sankcije
"Ograničavajuće mjere SAD protiv Irana ne treba da se tiču humanitarne pomoći, kao ni rezervnih dijelova za civilnu avijaciju", rekao je sudija tokom slušanja po ovom predmetu.

U privremenoj odluci, prenosi AP, sud je naveo da Vašington mora da "ukloni po vlastitom izboru, prepreke koje proizlaze iz ponovnog nametanja sankcija izvozu u Iran medicinskih uređaja, hrane i poljoprivrednih proizvoda i rezervnih dijelova i opreme, potrebnih za osiguranje bezbjednosti civilnog vazduhoplovstva".

Američki predsjednik Donald Tramp donio je u maju odluku da ponovo uvede sankcije Iranu, a nakon što su se SAD povukle iz iranskog nuklearnog sporazuma.

Krajem avgusta Iran je podneo tužbu sudu u UN zbog sankcija SAD.

Izvor: Agencije

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Роки

03.10.2018 10:08

Добро ме подсети . Па може и Рудоња и писац Шпирка уложити жалбу УН за своје санкције од Амера . Ма мора им неко рећи можда не читају новине.

ODGOVORITE
Name

Bamda

04.10.2018 05:57

Iran je jaka zemlja i njih ne moze zaratiti svijet kao ostale islamske zemlje vec samo sankcije.....ameri nikom ne misle dobro i ratuju od nastanka i to su uzeli tudju zemlju!!!

ODGOVORITE