SP: Odbojkašice Srbije bez greške - 4/0!

Srbija se prošetala pored Kazahstana za četvrti trijumf na SP! Odbojkašice Srbije savladale su Kazahstan u četvrtom kolu Svetskog prvenstva u Japanu sa 3-0 u setovima.  Izabranice Zorana Terzića nastavile da ređaju pobede na Svetskom prvenstvu u Japanu. Novi trijumf bez izgubljenog seta.  Još jednom 3:0, srpske odbojkašice melju redom.  Srpkinje blizu maksimalnog učinka. . .

Ostali sportovi 03.10.2018 | 11:30
SP: Odbojkašice Srbije bez greške - 4/0!
Srpkinje su bile bolje protiv nemoćnih Kazahstanki po setovima 25:18, 25:16, 25:13.

Ovo je bila četvrta pobeda Srbije na isto toliko mečeva na Svetskom prvenstvu, a do sada naše odbojkašice nisu izgubile ni jedan jedini set.

Niko nije očekivao da Kazahstanke pruže ikakav otpor, jer su u prethodnim mečevima šampionata ubedljivo poražene i važe za verovatno najgoru ekipu prvenstva, ali one su dokazale da ti i možda nije istina. 

Veoma dobro su igrale, tražile svoju šansu i čekale pravi trenutak za napad, a nemotivisane Sprkinje nisu uspele da nađu pravi ritam. 

Kazahstan je dobro otvorio meč, imao i prednost srednom tog perioda igre, ali je Milena Rašić dodala gas i odvela Srbiju na +7. 

U drugom setu se ponovila ista priča – autsajderke su uspele da nadigraju naše odbojkašice, koje su i dalje bile u najjačem sastavu. Ipak, nekim bravurama Maje Ognjenović, uvek raspložene Tijane Bošković i kapitena Milene Rašić Srbija je uspela da dođe do bolje ritma. 

Na "krilima" Rašićeve, koja je odigrala fantastičan meč, Srbija je napravila seriju od 19:6 i privela i drugi set kraju bez ikakvih problema. 

U trećem delu meča konačno je bila druga "pesma". Kazahstankama je popustila koncentracija, prijem nije radio, a ulaskom Stefane Veljković i Jovane Stevanović blok je dobio neku novu dimenziju. 

Srbija je rutinski gradila prednost, povećavala je poen po poen, a na kraju treći period meča rešila najubedljivije i ostvarila i četvrtu maksimalnu pobedu na turniru. 

Najefikasnija bila je pomenuta Rašićeva sa 17 poena, 12 je dodaja Tijana Bošković, dok je osam imala Brankica Mihajlović. 

Kod poraženih istakla se Jana Petrenko sa sedam poena, dok su po pet imale Natalija Akilova i Jekaterina Ždnaova. 

Naše odbojkašice su već prošle u narednu fazu gde će skoro sigurno nositi maksimalni broj bodova i setova, a u poslednjem kolu I faze igraju u četvrtak protiv Portorika sa početkom od 6.40 po srednjeevropskom vremenu. 

Odbojkašice Srbije posle slobodnog dana na Svetskom prvenstvu u Japanu, nastavile su u pobedničkom ritmu.

U 4. kolu grupe D u Hamamacu savladale su selekciju Kazahstana rezultatom 3:0, po setovima 25:18, 25:16, 25:13.

Srpskim odbojkašicama to je bila četvrta pobeda u nizu, i ujedno četvrta maksimalnim rezultatom.

Najbolja je bila Milena Rašić sa 17 poena, Tijana Bošković upisala je 12, a Bojana Milenković 10.

Izabranice selektora Zorana Terzića to je bio "lak zalogaj", budući da Kazahstanke nisu ostvarile nijedan trijumf na Svetskom prvenstvu do sada i ubedljivo su poslednje na tabeli bez osvojenog poena.

Srbija, sa druge strane, ubedljivo vodi u grupi D, maksimalnim skorom 4-0 i set razlikom 12-0.

Sada im preostaje još duel sa Portorikom, poslednji u grupi D, koji je na programu u četvrtak od 6.40 časova po srednjeevropskom vremenu.

Plasman u drugu fazu takmičenja izboriće po četiri najbolje ekipe iz četiri grupe i biće formirana nova grupa od timova iz grupe D i A, odnosno od ekipa koja su se takmičile u grupama B i C.

Sat vremena i sedam minuta je bilo dovoljno srpskim odbojkašicama da nastave seriju pobeda na SP u Japanu. Mašinerija Zorana Terzića je u četvrtom kolu prve grupne faze pregazila i Kazahstan sa 3:0 (25:18, 25:16, 25:13) i nastavila pobednički niz.

Očekivano, Srbija je lako izašla na kraj sa najslabijom selekcijom u grupi i ostaje još sutrašnji duel sa Portorikom pred početak druge grupne faze u kojoj našu selekciju očekuju ozbiljniji rivali poput Holandije, Japana ili Nemačke. Srbija posle četiri kola ima maksimalan učinak od četiri pobede uz set količnik 12:0. Bitno je sutra pobediti i Portoriko kako bi naše devojke prenele u drugu fazu maksimalan broj bodova.

Protiv Kazahstana se pitanje pobednika nije postavljalo nijednog trenutka. Očekivano, selektor Terzić je mešao karte, rotirao, dao šansu rezervistima i odmorio nosioce igre. Posle lagana prva dva seta, Terzić je u trećem odmorio Tijanu Bošković, Milenu Rašić, Maju Ognjenović... Ali ništa se to nije osetilo na igri evropskih šampionki.

Nakon sat i kusur vremena igre je sve bilo gotovo. Kapiten Milena Rašić je bila sjajna sa 17 poena, Tijana Bošković je osvojila 12, a Bojana Milenković 10. Sve odbojkašice osim Maje Aleksić su dobile šansu da igraju i Srbija je bez većeg napora preskočila i ovu prepreku. Sutra se protiv Portorika očekuje teži zadatak za evropske šampionke, ali i još jedna pobeda sa kojom će i plasman na F6 biti jako, jako blizu. U tom slučaju će Srbija jedina u drugoj grupnoj fazi imati maksimalan učinak i samim tim će biti u prednosti u odnosu na ekipe sa kojima se ukršta.

Tabela:

1. Srbija 4 4 0 12:0 12 
2. Brazil 3 2 1 6:3 6 
3. Portoriko 4 2 1 6:6 6 
4. Dom. Republika 4 1 2 6:6 6 
5. Kenija 3 1 2 3:6 3 
6. Kazahstan 4 0 4 0:12 0

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar