SP - najava: Furiozne Srpkinje dijele ''krompiriće''!

Na redu Kazahstanke! Posle ubedljive pobede protiv Brazilki, izabranice Zorana Terzića imaju lak zadatak u četvrtom kolu Grupe D na Svetskom prvenstvu u Japanu.

Ostali sportovi 02.10.2018 | 23:15
SP - najava: Furiozne Srpkinje dijele ''krompiriće''!
Mečevi sa autsajderima, Dominikanskom Republikom i Kenijom, nisu bili merilo, ali ubedljiv trijumf bez izgubljenog seta protiv Brazila pokazao je da izabranice Zorana Terzića s pravom pucaju na zlato. Uz SAD i Kinu, evropske šampionke su najjača reprezentacija na prvenstvu. Već posle tri furiozne pobede, Srpkinje su izborile vizu za drugu rundu Svetskog prvenstva u Japanu.

U naredna dva susreta očekuju se nove lagane pobede naših odbojkašica koje će najverovatnije završiti prvu fazu bez izgubljenog seta sa maksimalnih 15 bodova. U sredu rival je Kazahstan, još jedna reprezentacija koja ne može da parira moćnoj Srbiji. Izgubljeni set vladarki Starog kontinenta bio bi veliko izenanđenje. Kazahstanke su najgora selekcija u našoj grupi u Hamamatsu. U prethodna tri kola nekadašanja republika SSSR nije osvojila ni set. Ako je Kenija uspela da slavi sa 3:0, šta reći za razigranu Srbiju? Verovatno će selektor Terzić šansu pružiti igračicama sa klupe koje će odmeniti Tijanu Bošković,Maju Ognjenović, Brankicu Mihajlović, Milenu Rašić...

"Posle pobede nad Brazilom slede nam dve lakše utakmice i trebalo bi da završimo kao prve u ovoj grupi", rekla je Brankica Mihajlović.

Posle tri meča u Grupi D, dve najefikasnije srpske odbojkašice su Tijana Bošković i Brankica Mihajlović, koje su sakupile po 45 poena. One su ubedljivo najbolje poenterka, a sledeća iza je Milena Rašić sa 26.

Derbi dana igra se u Saporou gde se sastaju Italija i Turska. Turkinje su vicešampionke Lige nacija ove godine, ali su glatko poražene od Kine u grupi. Ove dve selekcije se dobro poznaju. Turkinje predvodi trofejni italijanski trener Đovani Gvideti. Pre šampionata ove dve selekcije su odigrale tri prijateljske utakmice, a skor je 2:1 za Italiju. U zvaničnim susretima u 2018. godini, Turska je ubedjivo slavila sa 3:0 u Ligi nacija i Montro mastersu ovog meseca, dok su Italijanke bile bolje na Mediteranskim igrama.

Plasman u drugu rundu SP izboriće po četiri najbolje selekcije iz grupa, s tim da se bodovi prenose u narednu fazu.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar