Veselin Vujović na raskrsnici - Niš ili Vesprem?!

Poznati stručnjak koji je trenutno trener u Železničaru, a ujedno i selektor Slovenije potvrdio da je mađarski rukometni gigant zainteresovan za njegove usluge, pošto je posao izgubio Ljubomir Vranješ nakon što su ga oterali igrači i navijači.

Ostali sportovi 03.10.2018 | 21:35
Veselin Vujović na raskrsnici - Niš ili Vesprem?!
Nije prošlo mnogo, tek četiri meseca otkako je Veselin Vujović stigao u Niš i uz veliku pompu i mnogo obećanja sa obe strane preuzeo Železničar, a već bi koliko sutra mogao da ode. Za to nisu krivi niti rukovodstvo, niti igrači, pa ni on sam već čudesna situacija u Vespremu.

U čuvenom mađarskom klubu nedavno je došlo do prave revolucije, o čemu ste mogli da čitate na našem portalu, kada su igrači i navijači zajedno bukvalno pokušali da linčuju trenera, nekadašnjeg srpskog selektora i bivšeg švedskog asa Ljubomira Vranješa, kao i sportskog direktora Nikolu Eklemovića. Njih dvojica su naravno oterani, a sada se traže naslednici, pre svega šef stručnog štaba. I kako piše slovenačka ekipa24 prvi na listi želja jednog od najjačih rukometnih klubova u Evropi je bašVeselin Vujović.

Naš stručnjak je, kao što smo naveli trener u niškom Železničaru, gde je njegovim dolaskom najavljivana prava "revolucija", a usput je i selektor Slovenije. Kako stvari sada stoje, deluje da će "južna pruga" morati da ispašta ako Mađari ponude koliko im je i šta Vujke tražio.

"Da, zvali su me iz Vesprema, ali imamo problem jer oni žele trenera odmah i da je spreman da potpiše ugovor do kraja sezone. Mene to ne zanima, jer sam čovek koji ima ime i rejting, a i sa Vespremom sam već imao neprijatno iskustvo. Ne pada mi na pamet da potpisujem tako nešto. Ukoliko me budu saslušali i promenili uslove bićemo blizu dogovora. Ne želim da zapušavam tuđe rupe zašta je neko već dobio velike pare. Ima kombinacija, ali videćemo. Ako budu spremni da mi ponude pravu stvar, može doći do dogovora", izjavio je Vujke za ekipa24.

Iako je eventualni dogovor sa Vespremom još daleko, postavlja se pitanje koji od njegova dva sadašnja posla će ispaštati, onaj u klubu ili reprezentaciji. Sve se čini da će biti ovo prvi, jer je izazov ipak veliki.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Shutterstock

Komentari / 0

Ostavite komentar