SP - Ognjenović: Sve funkcioniše kako treba!

Srpske odbojkašice zadovoljne maksimalnim učinkom na startu Svetskog prvenstva, a naročito igrama koje pružaju.

Ostali sportovi 02.10.2018 | 19:45
SP - Ognjenović: Sve funkcioniše kako treba!
Odbojkašice Srbije imaju slobodan dan na Svetskom prvenstvu, nakon što su odradile fantastičan posao.

Prva tri duela u grupi D u Hamamacu odradile su bez greške - savaladale su sva tri rivala bez izgubljenog seta.

Posle Dominikanske Republike i Kenije, pao je i Brazil u trećoj rundi, do tada jedina neporažena ekipa uz Srbiju u grupi.

Selektor Zoran Terzić otkrio je posle pobede da je na terenu bilo malo nervoze, ali se to nije odrazilo na rezultat.

Njegove izabranice uspešno su završile zadatak i napravile najvažniji korak ka osvajanju prvog mesta u grupi.

"Raduje me naš način igre, da smo od početka do kraja meča igrale na istom nivou, da nam je napad bio dosta dobar, prijem pre svega. Prijaće nam odmor posle tri pobede u nizu da se pripremimo za dve preostale utakmice u grupi", rekla je Milena Rašić.

Srbiju u sredu od 9.10 časova po srednjeevropskom vremenu očekuje meč sa Kazahstanom, a dan kasnije igraće poslednju utakmicu u grupi D protiv Portorika (6.40 časova).

"Na meču protiv Brazila sve je funkcionisalo u našoj igri onako kako treba i raduje me što je to tako već na početku prvenstva. Mislim da treba da budemo zadovoljne onim što smo pokazale na terenu i sada možemo malo mirnije da privedemo kraju nastup u našoj grupi", poručila je iskusna Maja Ognjenović.

Srbija u grupi D vodi sa devet poena, ispred Brazila i Portorika koji imaju šest bodova (skor 2-1), dok iza slede Kenija i Dominikanska Republika sa učinkom 1-2 i tri osvojena boda, a na začelju je Kazahstan bez osvojenog poena.

Plasman u drugu fazu takmičenja izboriće po četiri najbolje ekipe iz četiri grupe i biće formirana nova grupa od timova iz grupe D i A, odnosno od ekipa koja su se takmičile u grupama B i C.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar