Strah u Parizu: Dolaze ''Delije''

U drugom kolu Lige šampiona na Parku prinčeva u srijedu će igrati PSŽ i Crvena zvezda. Iako su Parižani u prvom kolu izgubili od Liverpula, u tamošnjim medijima puno se više piše o navijačima beogradskog kluba nego o igračima i samoj utakmici.

Svijet 02.10.2018 | 12:54
Strah u Parizu: Dolaze ''Delije''
Iako je UEFA Zvezdinim navijačima zbog kazne zarađene protiv Red Bul Salcburga (upad navijača u teren) zabranila da organizovano putuju u Pariz i Liverpul, u francuskoj metropoli očekuje se oko 2.000 Delija, a ta činjenica je za parišku policiju bila dovoljna da se utakmica proglasi susretom najvišeg rizika, posebno jer se ne zna na kojem će dijelu tribine biti smješteni navijači Zvezde s obzirom na to da nisu kupovali ulaznice samo za gostujući sektor.

Francuski mediji plaše se scenarija viđenog u aprilu ove godine u Lyonu kad su strašni neredi eskalirali za vrijeme utakmice nokaut faze Lige Evrope između domaćih "lavova" i Bešiktaša.

Prema informacijama francuskih medija, za utakmicu će biti angažovan znatno pojačan broj snaga policije, njih između 1.000 i 1.200, umjesto uobičajenih 900, koliko je praksa za utakmice visokog rizika kad igra francuski prvak.

Kolika panika vlada u Parizu dovoljno govori i podatak da će pariška policija angažovati i sedam mobilnih patrola za hitne intervencije na dan utakmice, što će srušiti rekord po broju policije zadužene za jednu utakmicu Lige šampiona u Francuskoj. Poređenja radi, za vrijeme utakmica francuskog prvenstva angažuju se tri ili najviše četiri patrole.

Bitno je dodati i kako će kapacitet stadiona biti umanjen za jedan sektor zbog kazne UEFA zbog bakljade navijača PSŽ-a u susretu osmine finala Lige šampiona prošle sezone.

Ugledni Le Parisien u najavi utakmice pisao je isključivo o Delijama, opisavši ih kao jedne od najnasilnijih u Evropi i ekstremno desničarski orijentisane. 

Izvor: Index.hr

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

francuz

02.10.2018 12:56

Uh evo gaće mi se tresu.Dobice najmanje peticu...

ODGOVORITE
Name

Poznati pevač

02.10.2018 19:22

Primitivaca svugdje,kolko hoćeš.

ODGOVORITE
Name

Eto

03.10.2018 07:11

Sad "delije" imaju sansu da se u inostranstvu pokazu u nekom,normalnom,kulturnom svetlu. Navijati i razbijati, nije isto.

ODGOVORITE