Strogi protokoli: Kakva su pravila?

Ako neka porodica ima bezbroj ludih pravila kojih mora da se drži - onda je to svakako britanska kraljevska porodica! Nećete verovati čega se sve buduće i novopečene mame kraljevske porodice moraju da se pridržavaju. . .

Svijet 02.10.2018 | 07:43
Strogi protokoli: Kakva su pravila?
Znale smo da postoje luda kraljevska pravila kojih članovi njene porodice moraju da se pridržavaju, poput na primer načina oblačenja, sedenja, ishrane, odlazaka u inostranstvo i tome slično - ali da i buduće mame iz kraljevske porodice moraju da prate toliko pravila... Neka od ovih su nas šokirala!

Kraljica saznaje za porođaj pre svih

Prema protokolu, kraljica prva čuje vest o porođaju u porodici - čak i pre baka i deda novorođenčadi! Kada se rodio princ Džordž, navodno je Vilijam svoju baku zvao putem kodiranog telefona kako bi joj rekao dobre vesti. Ali bez brige, Kejtina porodica je bila sledeća na redu za srećne vesti.



Novopečena mama MORA na dan porođaja službeno da pokaže bebu javnosti

Sećate se Kejt Midlton neposredno nakon porođaja sa savršenom kosom, šminkom i štiklama? I to sva tri puta? Očigledno to nije neka njena puka želja, već to nalaže standardni protokol.



Buduće mame ne smeju da imaju darivanje za dete

Uprkos pisanjima kako je Pipa, sestra Kejt Midlton, organizovala darivanje za bebu pre rođenjaprinca Džordža - stručnjaci za kraljevsku porodicu kažu kako je ovaj običaj zabranjen. Pre svega, darivanje kao takvo nije uobičajena pojava u Velikoj Britaniji, a s druge strane "kako je porodica bogata, misle kako bi bilo neprikladno imati i darivanje", kaže stručnjakinja Viktorija Arbiter.



Nije običaj da se unapred otkrije pol deteta

Svet nije znao pol novorođenih beba Kejt i Vilijama sve do službenih objava, a moguće je da ni sami roditelji nisu znali! Navodno zaista nisu znali pol princa Luisa sve dok nije bio rođen, ali onda opet, možda je to samo bio njihov lični izbor...



Sva deca kraljevske porodice na krštenju nose istu odeću

Doslovno sva britanska kraljevska deca nosila su istu haljinu na krštenju. Masivna čipkasta haljina je replika haljine za krštenje iz 1841. godine, koja je prvi puta korišćena na obredu najstarijeg deteta kraljice Viktorije. Princ Čarls i Vilijam su čak nosili original, a nešto kasnije je sačuvana u kraljevskom arhivu pa je 2008. napravljena njena replika za novorođene bebe.



Oba roditelja odlaze na porodiljsko odsustvo

Tehnički, biti član kraljevske porodice i je posao, što znači da nakon dolaska bebe roditelji imaju pravo na porodiljsko. Kejt je još uvek na odsustvu nakon rođenja princa Luisa, dokVilijam obično na dve nedelje obustavlja sve svoje obaveze.



Kraljevska porodica prvu službenu fotografiju deli preko društvenih mreža

Iako ovo pravilo nigde nije službeno zapisano, već smo naučili da kraljevska porodica uvek prvu službenu fotografiju deli na svom Tviter i Instagram profilu.



Mame se podstiču na dojenje

Nakon što su se godinama i generacijama oslanjale na dojilje (žene koje su uskakale i hranile decu sopstvenim mlekom), "kraljevske mame" se u moderno doba (zahvaljujući kraljici Elizabeti II) podstiču da same doje svoju decu.


 
Kraljevske bebe imaju posebno ćebe

Jeste li primetili kako su ćebići princa Luisa, princeze Šarlot i princa Džordža izgledale identično kao one kojima je princeza Dajana umotavala princa Vilijama? To je zato što praktično i jesu. Za kraljevske bebe izrađuje se posebno ćebe od merino vune i pletene čipke.



 Kraljevska deca moraju da dobiju ime s posebnim značenjem

Nema šanse da kraljevski roditelji svoju decu nazivaju neobičnim i modernim imenima poput Bruklin ili Blu Ajvi. Roditelji moraju da odaberu ime koje tradicionalno potiče iz njihovog porodičnog stabla.



Princ Džordž je dobio ime po ocu kraljice Elizabete, aprinceza Šarlot po svom dedi, princu Čarlsu!

Izvor: Kurir/stil

Komentari / 0

Ostavite komentar