SP - Terzić: Važna pobjeda, igramo sve bolje!

Selektor Srbije otkrio da je u pobedi nad Brazilom bilo nervoze na terenu, ali da je ostvaren odličan učinak i da se nada da će njegov tim nastaviti sa sjajnim partijama.

Ostali sportovi 01.10.2018 | 19:30
SP - Terzić: Važna pobjeda, igramo sve bolje!
Odbojkašice Srbije na Svetskom prvenstvu u Japanu igraju perfektno. Prva tri meča rešile su u svoju korist maksimalnim rezultatom, i  bez izgubljenog seta.

Posle nešto lakših rivala Dominikanske Republike i Kenije, ubedljivo je savladana i selekcija Brazila, opet u tri seta - 25:21, 25:18, 25:19.

"Moramo da budemo zadovoljni kada ovako ozbiljnog rivala dobijemo 3:0. Rezultat kaže da je bilo lako, ali na terenu to nije bilo tako, bilo je mnogo tenzije, nervoze, videlo se to u nekim elementima, naročito na servisu, ali sve smo nadomestili napadom i organizacijom igre, a kasnije blokom i kontranapadima koji su proradili", rekao je selektor Srbije Zoran Terzić.

Brazilke su pre meča sa Srbijom imale dve pobede.

"Mnogo nam je važna ova pobeda jer nam je mnogo lakši put da se kvalifikujemo u prvih šest ekipa. Znači nam na samopouzdanju, ali i da sada lakše igramo nastavak prvenstva. Devojke su zdrave, spremne, orne, motivisane, igramo sve bolje, za sada to izgleda sve kako treba i nadam se da ćemo u narednim utakmicama igrati i bolje nego protiv Brazila", dodao je selektor.

Njegove izabranice sada očekuju još dva meča u grupi D, posle dana odmora.

"Znali smo da je Brazil najteži protivnik u ovoj grupi, ali za nas je svaka utakmica važna i trudimo se da odigramo maksimalno. Sada nam, posle slobodnog dana, slede mečevi sa Kazahstanom i Portorikom i nadam se da ćemo nastaviti u istom ritmu", poručila je Tijana Bošković, najefikasnija igračica Srbije na meču protiv Brazila sa 24 poena.

Srbija, za sada, maksimalno odrađuje zadatke u Hamamacu, ali bez obzira na to, kao i na ime protivnika, opuštanja nema.

"Nakon dve malo lakše utakmice, protiv Brazila smo odigrali sjajno, ali treba biti oprezan, jer poznajući njih oni nekako 'narade' tu formu za dalje takmičenje, ako se opet sretnemo sa njima. Predstoje nam još dve utakmice, uslovno malo lakše u kojima smo favoriti, i trebalo bi da se posle njih nađemo na prvom mestu u našoj grupi. Iskreno se nadam da ćemo sa svih šest pobeda otići u Nagoju", poručila je Brankica Mihajlović.

Odbojkašice Srbije u utorak imaju slobodan dan, a onda im u sredu predstoji meč sa Kazahstanom, od 9.10 časova, dok će u četvrtak igrati poslednju utakmicu u grupi D protiv Portorika (6.40 časova).

Plasman u drugu fazu Svetskog šampionata izboriće po četiri najbolje ekipe iz četiri grupe. Formiraće se nova grupa od timova iz grupe D i A, odnosno od ekipa koja su se takmičile u grupama B i C.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar