Igrači i huligani otjerali bivšeg srpskog selektora!

Rukometni blokbaster: Igrači i huligani oterali bivšeg srpskog selektora iz Vesprema, reagovala i policija?! Senzacionalne informacije stižu iz Hrvatske. . .  Trofejni mađarski klub Vesprem prolazi kroz haotičan period nezapamćen na ovom nivou evropskog rukometa.

Ostali sportovi 02.10.2018 | 21:30
Igrači i huligani otjerali bivšeg srpskog selektora!
Naime, čelnici kluba su bukvalno oterali srpskog trenera Ljubomira Vranješa, njegovog pomoćnika Šveđanina Bjerna Seterstrema, kao i sportskog direktora, takođe Srbina Nikolu Eklemovića.

Njih je posle treninga u ponedeljak proterao predsednik Zoltan Čik, a nakon velikih sukoba unutar svlačionice u koje su se umešali čak i navijači.

Pod vođstvom Vranješa, Seterstrema i Eklemovića Vesprem je prošle sezone doživeo dva debakla, posle deset godina je ostao bez titule u Mađarskoj koju je preuzeo Segedin, a u međuvremenu ih je u četvrtfinalu EHF Lige šampiona eliminisao skromni danski Skjern.

Titula u Kupu nije bila dovoljna uteha za finalistu LŠ iz 2010, 2015. i 2016. koji je u svaku sezonu ulazio sa ambicijom da se popne na evropski tron.

Uprkos neuspehu čelnici kluba su pružili novu šansu sportskom sektoru, ali nisu igrači koji su od starta sezone iskazivali nezadovoljstvo. Vranješ je na to pokušao rigoroznim merama – smanjivanjem plate, oduzimanjem stanova, automobila i drugih povlastica.

To je preraslo u katastrofalnu atmosferu, pa je Vesprem počeo da ređa poraze u Evropi – Barselona 31:28 u Vardar 27:25, u Mađarskoj.

Uprkos četiri pobede u domaćem prvenstvu, navijači su izgubili strpljenje pa je njih oko 50 upalo na trening i pokušali da prebije Vranješa i Eklemovića.

Mađarski mediji prenose da su morali da reaguju obezbeđenje i policija, a da su trenera branili čak i igrači Arpad Šterbik, Momir Ilić i Laslo Nađ, dok neki mediji tvrde da su oni bili predvodnici pobude u svlačionici.

Prvi tim Vesprema će privremeno da vodi Ištvan Gulaš, bivši igrač i reprezentativac Mađarske, koji je do sada bio zadužen za juniorski tim.

Prošle sezone Segedin je prekinuo decenijsku dominaciju Vesprema, u Ligi šampiona mađarski velikan zapeo je već u osmini finala što ne zadovoljava visoke prohteve tako moćnog kluba. Ipak, uprava je ostala uz trenera Ljubomira Vranješa, nekadašnjeg selektora Srbije koji tu istu funkciju danas obavlja i u selekciji Mađarske, samo da bi danas i definitivno puklo.

Uz kurtoazno saopštenje direktora Zoltana Čika trostruki finalista evropske Lige šampiona potvrdio je da je švedski trener srpskih korena smenjen, a da će pored njega klub morati da napuste i pomoćnik Bjorn Saterstorm i sportski direktor Nikola Eklemović. I tu se otprilike priča završava, uz napomenu da će ekipu privremeno voditi Ištvaj Gulaš.

Međutim, tek onda na scenu stupa hrvatski portal Index.hr, koji pozivajući se na izvore bliske Vespremovoj upravi tvrdi da rastanak nije bio tako miran. Navodno, Vranješa su od početka ove sezone minirali igrači, a on im je u saradnji sa Eklemovićem odgovorio smanjivši im plate i ukidanjem raznih drugih povlastica poput službenog auta, pa čak i novca za kiriju?! Nakon vezanih poraza od Barselone i Vardara u Ligi šampiona loša atmosfera je navodno kulminirala, pa su stariji igrači poput Arpada Šterbika, Lasla Nađa i Momira Ilića porazgovarali sa upravom kluba i dogovorili otkaz za pomenuti trio.

Nisu čak ni samo oni digli pobunu, već je – piše dalje Index.hr – i grupa od 50 huligana upala na Vespremov trening kako bi se obračunala sa Vranješom i Eklemovićem, pa je čak morala i policija da reaguje?

Mađarski mediji istina nemaju ni slova o ovim navodnim događajima - nije baš ni da je tamo štampa najslobodnija - ali Index.hr ne ostavlja nikakav prostor sumnji, a i teško da bi ovako nešto izmislili. 

Izvor: mozzartsport/B92

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar