SP: Sjajna Bilećanka, Srpkinje zgromile Brazil!

Odbojkašice nastavile da "gaze", sjajna Tijana Bošković! Još jedna pobeda naših odbojkašica na Svetskom prvenstvu.  Rafal Tijane Bošković, fantastična Srbija zgromila Brazil! Neverovatna partija najbolje evropske odbojkašice i najbolja partija Srbije u istoriji međusobnih duela protiv Brazila.  Impresivne odbojkašice razbile i Brazil! Odbojkašice Srbije ubedljivo su savladale Brazil 3-0 (25:21, 25:18, 25:19), u derbiju Grupe D na Svetskom prvenstvu u Japanu.

Ostali sportovi 01.10.2018 | 15:15
SP: Sjajna Bilećanka, Srpkinje zgromile Brazil!
Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije zabeležila je i treću ubedljivu pobedu na Svetskom prvenstvu u Japanu, pošto je u 3. kolu D grupe savladala Brazil 3:0 (25:21, 25:18, 25:19).

Odbojkašice Srbije prethodno su takođe maksimalnim rezultatom bile bolje od Dominikanske Republike i Kenije.

Najefikasnija u redovima evropskih šampionki bila je Tijana Bošković sa 24 poena.

Srbija u sredu, u 4. kolu, igra protiv Kazahstana od 9.10 sati.

Srpkinje su tako zadržale maksimalan učinak i u direktnom duelu sa glavnim rivalom u grupi verovatno obezbedile prvo mesto pred nastavak takmičenja.

Srbiju je do treće pobede predvodila nezaustavljiva Tijana Bošković sa 24 poena, a po običaju su je dobro pratile Brankica Mihajlović sa 15 i Rašićeva sa 11.

"Posle prva dva odigrale smo odličan i treći meč i to protiv veoma snažnog tima Brazila. Nismo očekivale 3-0, tako da je bolje od očekivanog. Nadam se da ćemo nastaviti ovako. Mislim da su servis i blok bili ključni, često Brazilke nisu uspevale da pronađu igru koju obično imaju",rekla je sjajna Brankica Mihajlović.

Izuzetno motivisane od prvog napada Srpkinjesu krenule agresivno i brzo povele 4:1, ali serijom servis grešaka omogućavaju Brazilkama da se vrate u egal na 12:12.

Usledila je dominacija tandema Ognjenović-Bošković koji ekspresno odvodi Srbiju na 20:15, nakon čega naš tim rutinski privodi prvi set kraju – 25:21.

Srpkinje su nastavile u istom ritmu u drugom setu, Milenkovićeva je bila odlična na prijemu, što je olakšalo posao Ognjenovićevoj u organizaciji napada.

Međutim, Brazilke su retko grešile pa je od početnih 0:0, preko 5:5 naš tim prvu prednost stekao tek na 10:8 u drugom setu.

Rivalke uspevaju da se vrate opet u egal i prate Srpkinje (15:14), ali je u međuvremenu proradio blok Terzićevih izabranica, te uz impresivnu igru Boškovićeve naše dame opet prave seriju za 20:16 za novu laganu završnicu seta – 25:18.

Nisu dozvolile Srpkinje da ih velika prednost dekoncentriše, zadržale su visok fokus na igri i u trećem setu takođe kontrolisale rezultat (10:7).

Uprkos tajm-autu Brazila naše odbojkašice su bile sigurne u polju – prijem je bio besprekoran, blok pouzdan, a napad raznovstan pa je prednost nastavila da raste na 16:11, pa 20:12.

Lako Srpkinje stižu do 24:14, ali usledila je serija grešaka, koja nije ugrozila pobedu, već samo ublažila poraz Brazila sa – 25:19.

Tim Zorana Terzića će u poslednja dva kola da igra protiv Portorika koji je na 2-1, te Kazahstana, jedinog tima bez ijedne pobede nakon tri kola.

"Moramo biti oprezne u narednim utakmicama. Ali uz svo poštovanje prema protivnicama, mislim da smo bolje. Nećemo nikoga potceniti, ali kvalitetnije smo od narednih rivalki", zaključila je Mihajlovićeva.

Srbija je slobodna u utorak, a naredni meč igra u sredu protiv Kazahstana, od 9:10 časova. U poslednjem kolu prve faze Srpkinje igraju sa Portorikom, u četvrtak rano ujutru od 6:40.

Rano je još da se donose konačni zaključci, ali ovo zaista izgleda fantastično! Srpske odbojkašice melju sve pred sobom na Svetskom prvenstvu u Japanu. Ako su lagane pobede protiv austajdera Kenije i Dominikanske Republike na startu takmičenja mogle da se podvedu pod uspešno zagrevanje, čišćenje Brazilki u najbitnijem meču prve grupne faze zaslužuje sve pohvale.

Srbija je predvođena neverovatnom Tijanom Bošković rasturila jednu od najboljih ekipa sveta sa maksimalnih sa 3:0 (25:21, 25:18, 25:19) i ima čist put do prvog mesta u grupi. Slede dueli sa Kazahstanom i Portorikom u kojima bi Srbija trebalo da potvrdi status favorita i da prenese maksimalan broj bodova i pobeda u drugu fazu gde već kreće ozbiljnija konkurencija. U drugoj grupnoj fazi bi najozbiljniji rivali trebalo da nam budu Holanđanke, Nemice i Japanke. Sa ovom današnjom pobedom, Srbija je na sjajnom putu da lako prebrodi i tu drugu fazu i plasira se na F6. Ova ubedljiva pobeda nad Brazilkama je zlata vredna za selekciju Zorana Terziću…

Kao dvostruki olimpijski šampion i godinama jedna od najboljih svetskih reprezentacija, Brazilke je trebalo da predstavljaju najtežu prepreku Srbije u grupi...  Ali su danas počišćene sa terena! Čuda je pravila najbolja evropska odbojkašica Tijana Bošković! Mlada Hercegovka je bombardovala Brazil iz svih pozicija, nije bilo odbrane od njenih smečeva.

Samo u prvom setu je osvojila 11 poena i držala Srbiju na bezbednoj prednosti u većem delu seta. Još ubedljivije su Srpkinje bile u drugom setu. Boškovićeva je nastavila u istom stilu, ali sjajne su bile iBrankica Mihajlović, genijalna Maja Ognjenović, pa najbolji evropski bloker Milena Rašić… Pri vođstvu 16:15, Srbija je napravila seriju 5:1 i prelomila pitanje pobednika. Sve je fenomenalno funkcionisalo u kolektivu Zorana Terzića. Prijem, servis, blok, napad…

Držale su se Brazilke u trećem setu do prvog tehničkog tajm-auta, ali onda je usledila nova oluja evropskih šampionki. Naravno, Tijana je bila nezaustavljiva! Razorila je prijem indisponiranih Brazilki… I Srbija je nanela Brazilu najteži poraz u dosadašnjim međusobnim duelima. Brazilke su do danas imale skor od čak 10 pobeda i samo dva poraza u međusobnim okršajima.

Tijana Bošković je osvojila skoro ceo jedan set. Meč je završila sa 24 osvojena poena i čudesnom realizacijom u napadu 21/32! Brankica Mihajlović je osvojila 15, a Milena Rašić 11 poena. Uz sjajnu partijuMaje Ognjenović koja je maestralno razigravala saigračice. 

SP, Grupa D, treće kolo:
Srbija – Brazil 3-0 (25:21, 25:18, 25:19)

Srbija: Bošković 24, Mihajlović 15, Rašić 11, Veljković 8, Milenković 6, Ognjenović 4, Buša, Živković, Malešević, Pušić, Bjelica, Aleksić, Stevanović, Popović

Brazil: Saišeta 9, Braga Gimaraeš 8, Rodriges 7, Korea 7, Da Silva 2, De Menezes 1, Montibeler 1, Souza, Lins, Da Silva, Racke, Pereira, Košta, Pinto

SP ZA ODBOJKAŠICE - 3. KOLO

Ponedeljak

GRUPA A (JOKOHAMA)

Nemačka - Argentina 3:0
Holandija - Kamerun 3:0
Meksiko - Japan 0:3

GRUPA D (HAMAMATSU)

Dominikanska Republika - Kazahstan 3:0
Portoriko - Kenija 3:0
Srbija - Brazil 3:0

Tabela:

1. Srbija 3 3 0 9:0 9
2. Brazil 3 2 1 6:3 6
3. Portoriko 3 2 1 6:3 6
4. Dom. Republika 3 1 2 3:6 3
5. Kenija 3 1 2 3:6 3
6. Kazahstan 3 0 3 0:9 0

Bodovanje – tri boda za pobedu od 3-0 ili 3-1, dva boda za trijumf od 3-2, a za poraz istim rezultatom jedan. Pri kalkulisanju pozicija na tabeli, prvo se gledaju pobede, zatim bodovi, pa set količnik i na kraju poen količnik.

U drugu fazu prolaze četiri najbolja tima iz grupe, koja prenose bodove osvojene samo protiv rivala koji su se plasirali. U drugoj fazi će 16 kvalifikovanih selekcija biti podeljeno u dve grupe po osam timova. Po tri najbolja idu u Fajnal-siks, odakle po dve selekcije prolaze u polufinale.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar