Bernard Tomić osvojio turnir!

Tomić više ne broji samo milione, već i osvaja turnire! Australijski teniser Bernard Tomić osvojio je titulu u kineskom Čengduu pobedom nad Fabiom Fonjinijem posle tri odigrana seta.

Tenis 30.09.2018 | 17:45
Bernard Tomić osvojio turnir!
Tomić je posle dva časa i 18 minuta velike borbe savladao Fonjinija rezultatom 6:1, 3:6, 7:6(9).

Australijanac je osvojio svoju prvu titulu posle više od tri godine i odličnih partija u Bogoti 2015. godine.

U prvom setu 25-godišnji Tomić je koristio svoje šanse, napravivši dva brejka iz dve prilike, dok je Italijan propustio svojih šest. 

Fonjini je bio mnogo skoncentrisaniji u drugom delu igre, napravio je dva brejka Tomiću, a onda prilikom servisa za 1-1 spasao i dve vezane brejk šanse. 

Posle nekoliko razmenjenih brejkova u odlučujućem setu oba tenisera bila su sigurna sve do taj-brejka. 

Tada je Fonjini prvi došao do prednosti i poveo sa 6:4 čime je imao dve vezane meč lopte. Tomić je ostao fokusiran, spasao obe, ali prepustio novi mini-brejk protivniku. 

Italijanski teniser nije uspeo ni tada da odservira za meč, Tomić je vezao tri poena i osvojio novi trofej u svojoj i dalje mladoj karijeri. 

Ovom pobedom i maksimalnim zalaganjem u Čengduu Tomić je izgleda rešio da prestane da bude omražen u očima javnosti i da se ponovo posveti svojoj teniskoj karijeri. A, kada se samo setimo svih izjava o "brojenju miliona" i sličnom...

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar