Blokada Rusije ravna objavi rata

Poslanici gornjeg i donjeg doma ruskog parlamenta su iznenađeni izjavom američkog ministra unutrašnjih poslova da bi SAD mogle da blokiraju eksport ruske nafte na Bliski istok. Senator Aleksej Puškov smatra da bi to predstavljalo objavu rata.

Svijet 30.09.2018 | 11:30
Blokada Rusije ravna objavi rata
"Šef MUP-a SAD (Rajan) Zinke je optužio Rusiju da namjerava da isporučuje energente na Bliski istok (!?) i zaprijetio nam pomorskom blokadom. Osim što je to čista glupost, američka blokada Rusije je po međunarodnom pravu ravna objavi rata. Ako nemaš ništa pametno da kažeš, bolje ćuti", napisao je na Tviteru senator Aleksej Puškov.

Člana komiteta Državne dume za međunarodne poslove Antona Morozova obeshrabrila je izjava američkog ministra.

"Obeshrabruje što naši partneri, umjesto da razgovaraju o aktuelnim međunarodnim problemima, opet uključuju režim prijetnji, sankcija i nekih neprijateljskih akcija. Naravno, mi imamo način da odgovorimo… Međutim, to može da dovede do eskalacije napetosti između naših država", rekao je on.

Morozov je naglasio da se u cilju održavanja mira i bezbjednosti Rusija zalaže za dijalog i saradnju, kako bi se adekvatno odgovorilo svim međunarodnim izazovima.

Ranije je Zinke saopštio da ratna mornarica SAD, ako zatreba, može da blokira Rusiju kako ne bi dozvolila isporuke energenata na Bliski istok.

(Sputnjik)

Komentari / 0

Ostavite komentar