Olga: Trofej uljepšao tužnu sedmicu...

Talentovanoj srpskoj teniserki je tokom turnira u Taškentu preminuo deda, ali je smogla snage da se koncentriše na teren i sa Slovenkom Zidanšek stigne do trijumfa u dublu.

Tenis 30.09.2018 | 08:30
Olga: Trofej uljepšao tužnu sedmicu...
Olga Danilović je u prvoj profesionalnoj sezoni na WTA Turu osvojila titule i u singlu i dublu, potvrdivši tako još jednom da jeste "materijal" za velika dela.

Nakon letošnjeg trijumfa u Moskvi, ona je drugi WTA trofej u karijeri, sada u dublu, prigrlila u Taškentu, igrajući u paru sa slovenačkom teniserkom Tamarom Zidanšek i ponovo uz stručne savete nekadašnjeg selektora Fed kup tima Srbije Dejana Vraneša.

Danilović i Zidanšek su na putu do trona savladale četvrte nosioce (Jakupović - Lapko), druge nosioce (Hibino - Kalašnjikova) i u finalu prve favorite turnira, reprezentativke Rumunije Irinu Kameliju Begu (53. na svetu u singlu i 24. u dublu) i Raluku Olaru (54. na WTA listi u dublu).

Nadigrale su ih i pobedile rezultatom 7:5, 6:3.

"U ovoj nedelji koja je bila teška i tužna za moju porodicu - ostali smo bez voljenog dede Milana Danilovića, a ja sam bila daleko - uz pomoć porodice skupila sam snagu i uspela da završim posao u Taškentu onako kako sam i želela kada sam kretala za Uzbekistan. Vraćam se sa titulom, ovog puta u dublu, a velika zahvalnost ide mojoj partnerki Tamari, koja je bila fenomenalna i vukla me je da idemo do kraja. Uspele smo da pobedimo mnogo bolje i iskusnije timove od nas", rekla je Olga nakon finala u Taškentu.

Do kraja sezone će nova članica svetskog "Top 100" (od ponedeljka će biti na 97. mestu) nastupiti na još tri WTA turnira.

"Posle toga odlazim na odmor, a zatim slede pripreme za sezonu 2019, koju ću početi u Kini ili Australiji. Ono što je važno i što me jako raduje, to je da za prvi grend slem, Australijan open, neću morati da igram kvalifikacije. Biće mi to prvi nastup u glavnom žrebu u Melburnu", zadovoljna je ostvarenim Olga Danilović.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar