Endi Marej završio sezonu!

Britanac posle poraza u četvrtfinalu turnira u Šenženu saopštio da neće nastupati ni na turniru u Pekingu.

Tenis 01.10.2018 | 09:30
Endi Marej završio sezonu!
Endi Marej je završio sezonu, ranije nego što je planirao.

Britanac je izgubio u četvrtfinalu turnira u Šenženu od Fernanda Verdaska (4:6, 4:6), a potom je saopštio da neće nastupati ni na turniru u Pekingu, poslednjem u njegovom kalendaru za 2018. godinu.

"Dobio sam tri meča u nizu, što je pozitivna stvar. Ipak, želim da igram bolje, imam veće ambicije od plasmana u četvrtfinale i hteo bih da pružam bolje partije. Moraću da provedem više vremena na treninzima i u teretani kako bih ojačao i bio u boljoj formi", poručio je bivši prvi teniser sveta, koji trenutno zauzima 311. mesto na ATP listi.

Marej je odlučio da pre vremena okonča sezonu, u kojoj je odigrao samo 13 mečeva i ostvario učinak od osam pobeda i pet poraza.

On je posle gotovo jednogodišnje pauze zbog problema i operacije kuka, ove godine zaigrao tek polovinom juna na turniru u Londonu. Odigrao je tada samo jedan meč i odustao od Vimbldona. Nastupao je na ukupno šest turnira, a najbolje rezultate postigao je na turniru u Vašingtonu i Šenženu, gde je igrao četvrtfinala.

Marej planira da spreman dočeka novu sezonu, koju bi trebalo da otvori učešćem na turniru u Brizbejnu, koji će se igrati od 30. decembra 2018. do 6. januara 2019. godine.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar