U zemljotresu poginulo 48 lica

Snažan zemljotres jačine 7,5 stepeni Rihterove skale pogodio je grad Palu na indonezijskom ostrvu Sulavezi gdje je poginulo 48 osoba, a više stotina se vodi kao nestalo, saopštile su danas vlasti.

Svijet 29.09.2018 | 09:29
U zemljotresu poginulo 48 lica
Snažni udari usljed smirivanja tla potresaju i jutros Palu nakon što su talasi visine do tri metra prošli kroz taj priobalni grad.

"Brojna tijela pronađena su uz obalu. Poginuli su usljed cunamija, ali broj stradalih još nije poznat. Najmanje 48 osoba je poginulo, ali to još nije konačan bilans", rekao je portparol indonezijske Kancelarije za vanredne situacije /BNPB/ Sutopo Purvo Nugroho.

Prema njegovim riječima, više stotina ljudi koji su se pripremali se za festival na plaži vode se kao nestali.

Oblast oko Palua juče je pogodio slabiji potres pri čemu je u naselju Dongala uništeno nekoliko kuća, poginula je jedna, a povrijeđeno najmanje deset osoba.

Američka Agencija za geološka istraživanja /USGS/ javila je da je jačina drugog, mnogo razornije potresa bila 7,5 stepeni Rihterove skale.

Indonezija se nalazi u takozvanom Vatrenom pojasu Pacifika, seizmološki i vulkanski veoma aktivnom području.

(Agencije)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Da

29.09.2018 07:40

Preselite se u RS ovu našu uređenu zemlju. Ovdje nema potresa. Hahaha.

ODGOVORITE
Name

Mato

29.09.2018 08:49

Ma nista to nije stacemo dozivit ito u uskoro kako se molimo bogu postujemo njegve rijeci tako nam ijest mrzimo jedni druge zasto dok idu crkvu ili dzamiju svedno kao molese bogu a vam oci bi izvadio drugome

ODGOVORITE