Đoković, ipak, ne igra u Pekingu!

Iako je bilo najave da bi možda mogao da naknadno uvrsti turnir u glavnom gradu Kine u svoj takmičarski kalendar, najbolji srpski teniser odlučio je da to ne uradi, prenosi "Sportski žurnal".

Tenis 28.09.2018 | 15:45
Đoković, ipak, ne igra u Pekingu!
Novak Đoković osvajao je turnir serije ATP 500 u Pekingu čak šest puta, ali ga ove godine navijači u tom gradu neće videti.

Iako je postojala opcija da srpski teniser taj turnir naknadno uvrsti u svoj takmičarski kalendar, odustao je od toga.

Novak je rešio da učestvuje, kako je i planirao, samo na mastersu u Šangaju, koji startuje 7. oktobra, a da se do tada priprema u Beogradu.

Mogućnost da ipak putuje u Peking pojavila se naknadno, kada je i branilac titule Rafael Nadal odustao od nastupa zbog problema sa kolenom, ali je Đoković doneo odluku da ne juri prvo mesto na ATP listi po svaku cenu.

On je navijačima okupljenim na Dorćolu pre treninga u četvrtak saopštio da neće nastupati ove godine u Pekingu, prenosi "Sportski žurnal".

Osvajač Vimbldona i US Opena ove godine posle nastupa na Lejver kupu rekao je da će odluku o odlasku u Kinu doneti veoma brzo, ali je ipak ostao pri prvobitnom rasporedu.

On bi nastupom u Pekingu, a potom i i na mastersu u Šangaju, dobio priliku da zaradi nove bodove, budući da je prošle godine propustio ta dva turnira i ne brani ništa, a eventualnim osvajanjem titula i da preuzme prvo mesto na ATP listi od Rafaela Nadala.

Ipak, nije se odlučio na takav korak, jer bi to značilo da u 12 dana treba da odigra 10 mečeva, što bi bilo previše naporno.

Iako je to bio veliki izazov za Đokovića, jer Nadal će odustajanjem od nastupa u Kini izgubiti 1.100 bodova, (u Pekingu prošle godine osvojio titulu - 500 ATP bodova, a u Šangaju igrao polufinale - 600 bodova), rešio je da uspori i izbegne žestok ritam mečeva, vodeći, prvenstveno računa o svom zdravlju.

U Pekingu, na turniru koji startuje 1. oktobra, u odsustvu Nadala i Đokovića, nastupaće još trojica igrača iz top 10 - Huan Martin del Potro, Aleksandar Zverev i Grigor Dimitrov.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar