Susret: ''Duško, oprostio sam ti''!

Šef Bele kuće prišao Markoviću i drugarski se pozdravio s njim iako ga je pre toga nekoliko puta ponizio, pa i nazvao „cmizdravom propalom kučkom“.

Svijet 28.09.2018 | 08:05
Susret: ''Duško, oprostio sam ti''!
Crnogorski premijer Duško Marković ponovo je imao bliski susret treće vrste sa američkim predsednikom Donaldom Trampom.

Međutim, ovog puta, tokom susreta u hodniku u vreme zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, prvi čovek vlade u Podgorici konačno je mogao da odahne - šef Bele kuće nije ga gurao po sali, optužio za nuklearnu apokalipsu, a nije ga ni vređao. Bar koliko nam je poznato.

Civilizovano

Ovog puta susret je delovao prilično civilizovano, a dvojica političara su se srdačno rukovala uprkos ogromnom balastu koji su ostavili njihovi prethodni susreti. O čemu su razgovarali nije baš poznato. Ono što je kabinet crnogorskog premijera objavio prilično je šturo i napisano kao po formuli.

- Marković je drugog dana 73. zasedanja GS UN razgovarao s predsednikom SAD. Među gotovo dve stotine državnika pred početak svečanog ručka, američki predsednik prišao je našem premijeru i u kraćem srdačnom razgovoru istakao prijateljstvo i partnerstvo Crne Gore i SAD - piše u saopštenju.



Tramp je prepoznao Markovića, mahnuo mu, pa uperio prstom u njega kao da govori: „Ti li si taj.“ Onda mu je prišao i pričali su minut ili dva, rukujući se. Delovalo je kao da između njih nikad nije bilo problema, pa se mnogima učinilo da se desilo nešto nalik čuvenoj sceni iz filma „Balkanski špijun“ kad Ilija Čvorović kaže: „Đura će ti oprostiti što te je tukao.“ Otprilike, kako se spekuliše, Tramp je „oprostio“ Markoviću sve uvrede koje mu je uputio.

Reči insajdera

Podsetimo, njihov prvi susret na samitu NATO u Briselu 2017. bio je hit jer je Tramp uleteo i odbacio Đetića kako bi on bio u prvom planu. Nakon toga je za Crnogorce rekao da su agresivan narod i da misli da bi upravo oni mogli da izazovu treći svetski rat, da bi se zatim u javnosti pojavile i njegove reči o crnogorskom premijeru. Trampova savetnica Omarosa Manigolt Njuman rekla je da je on Markovića nazvao „cmizdravom propalom kučkom“.

TRAMPOVI NAPADI NA DUŠKA

1. Izgurao ga iz gomile na samitu NATO u Briselu prošle godine (25. 5. 2017)

2. Crna Gora je malecna zemlja sa jakim ljudima. Oni su veoma snažni i agresivni. Možda postanu još agresivniji i, čestitamo, u trećem svetskom ratu smo (18. 7. 2018)

3. Zašto sam izgurao Markovića? Oh, on je samo cmizdrava propala kučka (16. 8. 2018)

Izvor: Kurir.rs

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Vuk

28.09.2018 06:27

Eh šta bi dao naš džukac da ga ovako prstom dotakne brat Srbin --> Trump

ODGOVORITE
Name

Banjalučanin

28.09.2018 06:45

Ovi iz Kurira treba da pišu zašto glavni i najveći na Balkanu AV nije smio u UN. Jeli zato što je nekom nešto obećao pa nije izvršio pa ostao u BG da Srbima plače i laže.

ODGOVORITE
Name

Re

28.09.2018 08:23

Ima preča posla ! Dolazi mu Putin . Ući Ruski a Dacic ući da pjeva Kaljinku. Očekuje se jedan veliki a možda i mali kredit u vidu migova 29 , raketa , topova, tenkova ...Srbi su ludi za željezom i odpadom ! Ciganska posla..,

Name

Hajte Molim Vas

28.09.2018 10:29

Pa ovo je nista,gledate li vi uopste vijesti,pa sinoc je na pinkovom kanalu za vijesti nas vodja u udarnom terminu imao 10 min,od tog se 8 izvinjavao Davoru Dragicevicu. A njemu su do juce lijepili takve etikete da to prosto nije bilo humano,covjeku koji trazi pravdu za svoje dijete kazati da je strani placenik i domaci izdajnik a onda i sve ostalo redom. I tako stigosmo u sadasnjost gdje svaka rijec kosta hiljadu glasova pa se doslo do izvinjenja i molbe maltene zahtjeva da se slucaj rijesi pa makar sutra Lukac s lisicama na rukama bio udarna vijest,pustice ih sve niz vodu samo da on ispliva. Ovo oko Trampa i slikanja sa kuryom i murtom je malo bez veze,on je privatno takav da vrijedja i ponizava a onda istu osobu na sva usta hvali

ODGOVORITE
Name

Bole

28.09.2018 11:32

Tramp mora biti dobar sa Markovićem jer zna ako se megasila Crna Gora okrene protiv nejake Amerike crno im se piše.

ODGOVORITE
Name

Cx

28.09.2018 15:28

Sad jos dode velesila severna makedonija ponisticeimrave na Balkanu