DK: Srbija u Uzbekistanu, BiH opet na kraj svijeta!

Teniska reprezentacija Srbije gostovaće Uzbekistanu u kvalifikacijama za završni turnir Dejvis kupa sledeće godine.  Poslije Japana, teniseri Bosne i Hercegovine za opstanak u Svjetskoj grupi Dejvis kupa gostovaće u Australiji.

Tenis 26.09.2018 | 21:50
DK: Srbija u Uzbekistanu, BiH opet na kraj svijeta!
Duel sa Uzbekistanom zakazan je za 1. i 2. februar.

"Mislim da nam je dobar žreb za prvo kolo, da smo favoriti. Nadam se da ćemo biti u što jačem sastavu u Uzbekistanu i da ćemo obezbediti plasman u završnicu", rekao je selektorNenad Zimonjić posle žreba u Londonu.

Zimonjić je naveo da je najvažnije da što veći broj igrača bude na raspolaganju za duel i da svi budu zdravi.

On je dodao da ne poznaje dobro uzbekistanske tenisere, osim Denisa Istomina, ali da je siguran da ih znaju mladji srpski igrači.

Završnica novog formata Dejvis kupa igraće se u novembru sledeće godine u Madridu.

Poslije Japana, teniseri Bosne i Hercegovine za opstanak u Svjetskoj grupi Dejvis kupa gostovaće u Australiji.

U sjedištu Međunarodne teniske federacije u Londonu danas je obavljen žrijeb za novu sezonu Dejvis kupa, u kojoj će se igrati po novom modelu takmičenja usvojenom ranije ove godine.

Bosanskohercegovački teniseri za protivnika su dobili selekciju Australije kojoj je žrijebom pripalo i domaćinstvo.

"Mi smo zaista zatečeni ishodom žrijeba koji nas, evo po drugi put zaredom, šalje na drugi kraj svijeta. Priželjkivali smo neku evropsku reprezentaciju i zbog igre i zbog logistike, ali zapala nas je nezgodna i daleka Australija koja je svake godine jedan od favorita za osvajanje Dejvis kupa. Naš tim će, kao i uvijek, dati sve od sebe kako bismo izborili prolaz u narednu fazu takmičenja, a nadamo se podršci navijača, sponzora i relevantnih institucija", izjavio je direktor Teniskog saveza BiH Senad Hadžimešić.

Ukupno 24 ekipe, od čega 12 nosilaca, igraće međusobno mečeve kvalifikacija 1. i 2.februara 2019. godine, a pobjednici idu u finale Svjetske grupe Dejvis kupa.

Nosioci u kvalifikacijama su timovi: Belgije, Srbije, Australije, Italije, Njemačke, Švajcarske, Kazahstana, Češke, Švedske, Austrije, Kanade i Japana, a preostalih 12 timova su Mađarska, Holandija, Rusija, BiH, Indija, Uzbekistan, Kina, Kolumbija, Čile, Brazil, te još dvije selekcije iz Evro-afričke zone koje će naknadno biti određene.

Iako će se susreti igrati po dvodnevnom, umjesto dosadašnjeg trodnevnog modela, i po novim pravilima su u najvišem rangu Dejvis kupa predviđena po četiri singl meča i jedan dubl.

Ovogodišnji polufinalisti Svjetske grupe Dejvis kupa Hrvatska, SAD, Francuska i Španija, direktni su učesnici završnog turnira, dok su Velika Britanija i Argentina danas dobile "vajld kard" za što je uslov bio ekipni renking u Top 50, te bar jedan igrač u ATP Top 10, saopšteno je iz Teniskog saveza BiH.

Izvor: B92/mondo.ba/Fena

Komentari / 0

Ostavite komentar