Potapova se "osvetila" Olgi Danilović!

Ruska tinejdžerka bolja od najperspektivnije srpske teniserke u drugom kolu WTA turnira u Taškentu.

Tenis 26.09.2018 | 15:45
Potapova se "osvetila" Olgi Danilović!
Olga Danilović poražena u drugom kolu Taškenta. Olga Danilović, mlada srpska teniserka, poražena je u drugom kolu WTA turnira u Taškentu od Anastasije Potapove u dva seta.

Olga Danilović (17) nije u sredu uspela da se plasira u četvrtfinale Taškent opena, koji se u glavnom gradu Uzbekistana igra za nagradni fond od 250.000 dolara.

Nju je eliminisala Anastasija Potapova, vršnjakinja iz Rusije i rivalka još iz juniorskih dana - 3:6, 3:6.

Olga je najveći uspeh u karijeri, trijumf na turniru u Moskvi ovog leta, ostvarila pobedivši u finalu upravo Potapovu, koja joj se ovom prilikom revanširala i izjednačila na 1:1 u susretima na WTA Turu.

U današnjem meču je Danilović u oba seta rano gubila gemove na svoj servis, zatim sredinom seta uspevala da vrati brejk, a onda je ponovo padala.

Bez obzira na poraz, ona bi u ponedeljak, prvi put u karijeri, trebalo da se nađe među najboljih 100 na svetu. Prema trenutno validnoj računici biće 95. teniserka sveta.

Potapova slavila je rezultatom 6:3, 6:3, čime se revanširala Danilovićevoj za poraz u finalu Moskve.

Iako je ruska teniserka slavila u dva seta sitnice su odlučile pobednika jer je meč mogao da ode i na stranu naše igračice.

Potapova je prva napravila brejk u prvom setu (3:0), ali je Olga uspela da se vrati i oduzme servis 132. teniserki u petom gemu (3:2). Danilovićeva je servirala za izjednačenje, ali je njega vršnjakinja uspela ponovo da napravi brejk.

U narednom gemu srpska teniserka imala je dve uzastopne brejk lopte da dođe do ribrejka, ali nije uspela da ih iskoristi i Potapova je kasnije osvojila set rezultatom 6:3.

Tokom drugog seta takođe je viđena velika borba, Olga je uspela ponovo da vrati brejk zaostatka, ali i da u narednom gemu pretrpi novi "udarac". Tu je bio i kraj, Potapova je do kraja uspela da još jednom oduzme servis Danilovićevoj i da slavi posle 74 minuta igre.

Od Taškenta se oprostila i Ivana Jorović, čija protivnica je bila Beloruskinja Vera Lapko, drugi favorit turnira. Lapko je posle Bojane Jovanovski Petrović slavila laganu pobedu i nad Jorović - 6:2, 6:4.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar