Serena: Ne smijemo da radimo ni pola što rade muškarci!

Američka teniserka Serena Vilijams pričala je o ravnopravnosti između žena i muškaraca na teniskoj turneji.

Tenis 01.10.2018 | 13:30
Serena: Ne smijemo da radimo ni pola što rade muškarci!
Vilijams je 8. septembra u finalu US opena izgubila od Osake sa 6:2, 6:4, ali je bila u centru pažnje zbog ponašanja i uvreda upućenih sudiji Karlosu Ramosu, koji ju je zbog nesportskog ponašanja prvo opomenuo, a zatim oduzeo poen, pa gem.

On je prethodno upozorio američku teniserku da ne sme da prima savete od trenera, na šta je ona odgovorila da to nikada nije radila, da nije varalica. Njen trener Patrik Muratoglu je posle meča izjavio da joj je slao signale, ali je Vilijams rekla da to nijednog trenutka nije primetila.

"Pitala sam ga na šta je mislio kada je pomenuo 'koučing'. Mi ne koristimo signale, nikada nismo imali signale. On je rekao da je napravio pokret. Onda sam ga upitala: 'Ti si napravio pokret, a ljudima si rekao da je to bio koučing, to nema nikakvog smisla, zašto si to rekao?'. Bila sam na drugoj strani, nisam videla taj pokret. Mislim da je to za njega bio zbunjujući trenutak", navela je Vilijams.

Osvajačica 23 grend slem titule nije odgovorila na pitanje da li žali zbog toga što je slomila reket na terenu.

"Mi ne smemo da radimo ni upola onoga što rade muškarci. Trenutno se ne nalazimo u istoj poziciji, to je dokazano. Sve što pokušavam da radim je da se oporavim i nastavim da igram", rekla je Vilijams za australijske medije.

Ona je posle finala US opena kažnjena sa 17.000 dolara zbog kršenja pravila.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar