Potvrđeno: Poslije Zvezde - u Budućnost!

Budućnost dovela Alena Omića! Bivši centar Crvene zvezde Alen Omić karijeru će nastaviti u podgoričkoj Budućnosti.  

Košarka 25.09.2018 | 18:45
Potvrđeno: Poslije Zvezde - u Budućnost!
Alen Omić je novi centar Podgoričana!

Slovenački košarkaš je tokom leta trenirao sa Fenerbahčeom, ali se vratio u ABA ligu u redove šampiona i povratnika u Evroligu.

Omić je četvrto pojačanje za tim Aleksandra Džikića posle Edvina Džeksona, Erla Klarka, Kotija Klarka i Arona Krafta.

Pre Zvezde je igrao za Unikahu, Hapoel Jerusalim, Gran Kanariju, Efes Pilsen i Union Olimpiju.

Tokom tri sezone u Evroligi prosečno je beležio 5,7 poena uz 5,1 skokova po meču.

Budućnost je novu sezonu počela porazom u finalu Superkupa ABA od Crvene zvezde, a odbranu titule u Jadranskoj ligi počinje u ponedeljak protiv Krke u svojoj "Morači".

Podgoričani će u Evroligi debitovati 12. oktobra protiv italijanskog Armani Milana, takođe na svom parketu.

Crvena zvezda mts, pa Budućnost!

Doskorašnji centar šampiona Srbije, Alen Omić (26 godina, 216 centimetara) novi je igrač prvaka ABA lige. Podgorički klub potvrdio je njegov dolazak na svom zvaničnom sajtu i tako definitivno ojačao konkurenciju u svom reketu.

Crnogorski evroligaš zadržao je na poziciji "pet" Zorana Nikolića i Filipa Barovića, protiv kojih je Omić prošle sezone vodio velike bitke u finalnoj seriji ABA lige, u kojoj je šampionski pehar završio u "Morači".

Bivši slovenački reprezentativac potom je okončao sezonu u crveno-bijelom, osvojio titulu Superlige i priznanje "MVP finala", pa se rastao sa klubom sa Malog Kalemegdana poslije isteka ugovora.

Tokom ljeta, Omić je trenirao sa Fenerbahčeom, a posljednjih dana je u razgovorima sa predstavnicima Budućnosti postigao dogovor i ozvaničio svoj povratak u ABA ligu i u Evroligu.

Omić je karijeru počeo u Zlatorog Lašku, a potom je igrao za Olimpiju, Gran Kanariju, Efes, Unikahu i Hapoel Jerusalim, iz kojeg je prošle zime stigao u Zvezdu, uz protivljenje "Delija".

Visoki centar je zvanično peto pojačanje ekipe Aleksandra Džikića, poslije dolazaka Edvina Džeksona, Erla Klarka, Kotija Klarka i Arona Krafta. Pregovori o njegovom dolasku su intenzivnije vođeni poslije završetka ABA Superkupa, gde je bilo lako uočiti da će Podgoričanima biti potrebno još jedno rješenje na poziciji "pet".

Omić će debitovati za Budućnost narednog ponedeljka protiv Krke u renoviranoj dvorani "Morača", a u Evroligi će prvi meč za "plave" odigrati 12. oktobra, protiv Armanija, takođe u Podgorici.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar