Berdih: Razmišljao sam o povlačenju...!

Čeh, koji je van terena još od juna zbog problema sa leđima, uprkos razmatranju opcije o završetku karijere, planira da se vrati početkom 2019. godine.

Tenis 28.09.2018 | 11:30
Berdih: Razmišljao sam o povlačenju...!
Tomaš Berdih van takmičarskog pogona je još od polovine juna i neće se vraćati na teren do kraja sezone.

Čeh je nakon odustajanja od Vimbldona ostavio mogućnost da ipak zaigra u 2018. godini, ali oporavak od komplikovane povrede leđa traje duže nego što se očekivalo, pa je definitivno morao da završi sezonu mnogo ranije nego što je želeo.

Nekada četvrti teniser sveta objasnio je da je problem sa leđima stigao kao posledica povrede kuka pre nekoliko godina, kada je opteretio druge delove tela.

On je proveo drugačije leto u odnosu na prethodne godine. Svakodnevno je vežbao, trčao, vozio bicikl, ali i išao na redovne preglede kod lekara. Takođe, iskoristio je priliku i da putuje sa suprugom. Odmarao je u Italiji, Grčkoj, u Austriji...

Priznao je da je bilo i teških momenata i da je tokom tog perioda razmišljao i o penzionisanju.

"Razmišljao sam o povlačenju, ali sam shvatio da da bi onda sav trud koji sam uložio bio uzaludan", objasnio je Berdih, koji je pre nekoliko dana napunio 33 godine.

On planira da se vrati na teren početkom sledeće godine i dočeka spreman Australijan Open, na kojem je ove sezone eliminisan u četvrtfinalu od Rodžera Federera.

"Volim tenis, uživam u igri, ali želim da se vratim na teren u dobroj formi i da razmišljam o tome ko mi je naredni rival i ko je sa druge strane mreže, a ne da se bavim sobom", poručio je Čeh, koji je u karijeri osvojio 13 trofeja, a najveći domet na grend slemu bilo mu je finale Vimbldona 2010. godine, u kojem je poražen od Rafaela Nadala.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar